S-a decis grupa! Cu cine vor juca handbalistele la Jocurile Olimpice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Handbalistele României
Handbalistele României

Echipa de handbal feminin a României a participat doar de trei ori la Jocurile Olimpice: prima dată la ediţia din 1976, când a obţinut şi cea mai bună clasare – locul 4, iar apoi la ediţiile din 2000 şi 2008, când a încheiat pe aceeaşi poziţie, 7.

Naţionala de handbal feminin a României va evolua în grupa A, cu Brazilia, Angola, Spania, Muntenegru şi Norvegia, la Jocurile Olimpice de la Rio, potrivit tragerii la sorţi de vineri seară. Conform tragerii la sorţi de la Rio, cele 12 echipe au fost împărţite astfel: Brazilia, Angola, Spania, Muntenegru, România şi Norvegia, în grupa A, respectiv Coreea de Sud, Argentina, Suedia, Rusia, Olanda şi Franţa, în grupa B.

România s-a aflat în a doua urnă valorică, alături de Rusia. După jucarea partidelor din cele două grupe, primele patru clasate se vor califica în sferturile de finală, unde se va juca încrucişat şi eliminatoriu pentru semifinale. Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat la Jocurile Olimpice după ce a câştigat turneul preolimpic de la Aarhus, în luna martie, a relatat news.ro. 

La ultima participare, în 2008, naţionala României a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice tot în urma participării la un turneu preolimpic, găzduit de Bucureşti, şi câştigat de tricolore.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite