S-a ales praful! Pepiniera de talente „Box Club Bute” din Pechea are lacătul la uşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Bute, pe vremea când era campion mondial
Lucian Bute, pe vremea când era campion mondial

Se zicea că Pechea ar fi o sursă nesecată de boxeri. Lucian Bute şi Cristian Ciocan sunt doi dintre pugiliştii care au crescut la “Box Club Bute”. Dar acum s-a ales praful de acest loc.

Profesorul Felix Păun s-a săturat de promisiuni, aşa că a decis să plece, iar cei 20 de copii pe care îi pregătea au rămas de izbelişte.

"Sala de box de la căminul cultural funcţiona din 2005, sub denumirea «Box Club Bute». Până atunci, din 1989, funcţionam în sala de sport a liceului din comună. S-a desfiinţat pentru că nu mai puteam antrena copiii acolo. Au scos parchetul şi au turnat o şapă în care au pus 20 de saci de nisip şi unul de ciment. Când intrau copiii şi se pregăteau, se ridica un praf de nu mai puteai să respiri. Noaptea, eu nu mai puteam dormi din cauza tusei. Trebuia să se pună peste acea şapă un pal sau o suprafaţă sintetică, orice pentru a nu se mai ridica praful. Însă ne-au dus cu vorba şi nu au făcut nimic, aşa că am luat decizia de a nu-i mai pregăti pe copii. Investiţia ar fi fost de maximum 3.000 de lei, dar nu a avut cine să plătească. Dacă puneau suprafaţa sintetică, nu o luam acasă, rămânea acolo şi aveau şi copiii unde să se pregătească. La sfârşitul lui aprilie, când am luat decizia de a nu mai antrena în sală, aveam 20 de copii. Le-am zis să meargă la fotbal sau unde vor ei, căci în Pechea nu se mai poate face box”, a povestit, pentru Ziarul "ring”, Felix Păun, antrenorul care l-a descoperit pe Bute. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite