S-a aflat câte kilograme are handbalistul care a şocat lumea: Diferenţă uriaşă faţă de cifra oficială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mvumbi

Congolezul Gauthier Mvumbi (26 de ani) a devenit marea vedetă a Mondialului de handbal masculin, găzduit de Egipt (13-31 ianuarie). La propriu, dar şi la figurat!

La prima ei participare la un Mondial, naţionala DR Congo a câştigat un număr uriaş de suporteri. Iar asta după ce imaginile cu pivotul ei, Gauthier Mvumbi, au făcut înconjurul lumii după prima partidă a africanilor în competiţie, cea cu Argentina (22-28).

Simpaticul Mvumbi a înscris atunci patru goluri din patru aruncări şi mişcările sale pe teren l-au transformat în marea vedetă a competiţiei. De aici, a apărut şi o dezbatere privind greutatea congolezului legitimat la Dreux AC, în liga a patra franceză. Pentru că era evident că el nu cântăreşte 89 de kilograme, la o înălţime de 1,92 de metri, aşa cum scrie pe site-ul oficial al Mondialului din Egipt. 

Mvumbi

După mai multe zile de speculaţii, site-ul iranian isna.ir, citând presa din Africa, a dezvăluit că Mvumbi are, de fapt, 137 de kilograme! Ce-i drept, această cifră corespunde mai bine cu fizicul pivotului de 26 de ani.

În ciuda formei sale fizice, care nu-l recomandă pentru sportul de performanţă, Mvumbi a făcut un turneu final foarte bun. El a adunat 13 goluri din 14 aruncări, în cele trei partide din faza grupelor, cu Argentina (22-28), Danemarca (19-39) şi Bahrain (27-34). În ultima întâlnire, a şi fost ales cel mai bun jucător de pe teren!

Mvumbi

„Preferam să câştigăm meciul decât să primesc această distincţie. Ne-am arătat, totuşi, valoarea şi ne-am luptat. Suntem mândri că am participat la acest Mondial, dar eliminarea noastră a fost un eveniment trist“, a spus Mvumbi, după meciul cu Bahrain.

Chiar dacă DR Congo s-a clasat pe ultimul loc în grupa D, după Danemarca, Argentina şi Bahrain, care merg în Grupele Principale, africanii n-au încheiat socotelile cu competiţia din Egipt. Congolezii vor continua acum în Cupa Preşedintelui, în care evoluează naţionalele care s-au clasat pe ultimele locuri, în grupele lor. 

   

VEZI IMAGINILE CU GAUTHIER MVUMBI DIN MECIUL CU ARGENTINA   

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite