RY-DEzastru. România pierde cu Muntenegru, după ce a avut avans de 4 goluri în minutul 41!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a pierdut în faţa naţionalei din Muntenegru, 26-27, la Mondialul de Handbal de la Kumamoto, după ce avusese avantaj de patru goluri în minutul 41! Selecţionerul Tomas Ryde a mutat câştigător, dar pentru echipa adversă, zădărnicind eforturile lui Neagu&Co.

România a suferit în prima secvenţă a partidei, însă a reuşit să calibreze pe ambele faze, atac şi defensivă, reuşind să activeze pe rând fiecare compartiment.

Cu o Iulia Dumanska ageră în poartă şi o Neagu neiertătoare în atac, ducând din nou în spate o echipă dependentă de braţul şi inteligenţa sa în joc, tricolorele s-au desprins la patru goluri, însă selecţionerul Tomas Ryde a destabilizat echilibrul intern, ajutând adversarele să preia frâiele partidei, cu 15 minute înainte de final, întreaga construcţie tricoloră prăbuşindu-se şi obligându-le pe fete să dea un asalt final aspru, pentru care nu au mai avut suflu şi luciditate de a răzbi.

Muntenegru a scăpat de emoţiile calificării, asigurându-şi continuarea parcursului la turneul final din Grupa C, la fel ca şi Spania, care a învins, miercuri, la scor, Kazahstanul. Pentru România urmează un meci infernal, vineri, cu Ungaria, care mai are de jucat şi cu Senegal, miercuri.

România a jucat din minutul 10

Naţionala lui „Somnorilă“ Ryde a avut nevoie de cinci minute pentru a înscrie primul gol, prin Gabriela Perianu, într-un start de meci presărat cu pase greşite, aruncări forţate, fără o construcţie limpede şi lipsă de incisivitate. Dacă Jaukovic a transformat în gol primele două aruncări, Neagu le-a ratat pe primele două.

Atacul bont al naţionalei României s-a ascuţit însă după primele zece minute. Neagu s-a activat, a egalat la trei cu o minge ajunsă cu o doză de şansă în poartă, fiind deviată de muntenegrence, iar Iulia Dumasnka, aleasă pentru titularizare în poartă în această adevărată finală, a ieşit la rampă cu trei parade consecutive, într-un singur minut.

Dacă în primele zece minute naţionala lui Ryde marcase de doar două ori (un gol la cinci minute), frecvenţa atacurilor reuşite s-a triplat în următoarele zece minute. Minutul 13 a consemnat momentul în care Neagu&Co au preluat conducerea, 4-3, într-un meci jucat cu un ritm de pasare lent, scăzut prin comparaţie cu ceea ce au arătat alte partide de la Kumamoto.

Muntenegru a alimentat România cu stilul său de joc dur, caracteristic, oferindu-i cinci aruncări de la 7 m, în prima repriză, toate transformate cu precizie de Neagu şi Pintea. Ajunse de trei ori la avantaj de două goluri, româncele s-au văzut totuşi egalate la 8. Prima repriză au încheiat-o cu avantaj de un gol, 12-11, după ce fiecare echipă a aruncat la poartă de câte 19 ori, Aneta Udriştioiu profitând de dublă superioritate, iar Iugano marcând şi ea pentru a lăsa tabela cu scor favorabil, româncele având şi avantajul primului atac la reluare.

Inexplicabilul Ryde! Danezul a „predat“ cârma Muntenegrului

Naţionala României a reuşit să gestioneze un moment dificil în startul reprizei secunde, bazându-se pe două goluri ale Cristinei Neagu pentru a menţine avantajul, în ciuda faptului că a jucat în cinci, după o dublă eliminare. Jocul României a punctat şi pe extremă, prin Udriştioiu, desfăcând eficient defensiva naţionalei lui Per Johanson şi Adrian Vasile. Dumanska a câştigat destul de clar duelul din poartă cu colega sa de la Vâlcea, Marta Batinovic, avantajul româncelor mărindu-se la trei goluri.

Mesajul Cristinei Neagu, la time-out, după 40 de minute şi plus patru pe tabelă în dreptul României, a radiografiat perfect situaţia din teren: „Calm! Avem răbdare! Ele sunt stresate!“

Eliminările consecutive ale lui Pintea şi Perianu au destabilizat echilibrul găsit de echipa naţională a României, iar riscul asumat de selecţioner a pus capac, declanşând degringolada în jocul tricolorelor. Ryde a scos portarul pe atac, a jucat cu doi pivoţi, iar muntenegrencele au speculat, prompt, marcând în poarta goală şi de la centrul terenului.

Chiar dacă Neagu a înscris în inferioritate, iar Dumanska a venit cu o nouă paradă, greşelile din defensivă au cântărit scump, Muntenegru reuşind să egaleze, de la minus 4, preluând apoi conducerea, 22-21, după cinci goluri consecutive. A fost nevoie de o „chintă“ a lui Radicevic şi Rajcic pentru ca Tomas Ryde să ceară time-out.

Cu al şaptelea gol consecutiv, Muntenegru a înfipt apăsat cuţitul în rana creată chiar de către selecţionetul României, desprinzându-se la trei goluri, 24-21.

Tinerele Dache şi Iugano au dezmorţit jocul României, înscriind pentru a resuscita echipa naţională. Mehmedovic ne-a iertat, luând la ţintă bara, tricolorele intrând cu un singur gol în minus în ultimul minut de joc. Despotovic a fructificat însă un atac prelungit al Muntenegrului, securizând victoria echipei lui Per Johanson şi calificarea în Grupele Principale, chiar dacă tabela a fost închisă, în cele din urmă, de românca Elena Dache.

CITEŞTE ŞI:

România le-a scârbit pe handbaliste: „Le faceţi praf la înfrângeri!“, Oana Manea a izbucnit la televizor

România, în corzi: Singura variantă de calificare pentru naţionala de handbal şi o veste extrem de proastă

Neagu, atitudine de mare campioană: Ce a declarat în faţa camerelor după meciul cu Muntenegru

Neagu a vorbit, Neagu a auzit: Ce a spus Cristina când România conducea Muntenegru şi ce a urmat

Ryde radiază şi după înfrângere: „Ce meci frumos a fost!“. Încă o prestaţie oribilă pentru selecţionerul naţionalei

Ryde, apărat cu dinţii de preşedintele FRH: Discurs tăios după încă o înfrângere pentru România la Mondiale

Grupa C, etapa a 4-a, miercuri
 
România - Muntenegru 26-27

Au înscris pentru România: Neagu (11), Dache (4), Perianu (4), Udriştioiu (3), Pintea (2), Iugano (2).

Kazahstan - Spania 16-43


Ungaria - Senegal 30-20
 
Clasament Grupa C
1. Spania 8p
2. Muntenegru 8p

3. Ungaria 4p
4. România 4p
5. Senegal 0p
6. Kazahstan 0p
 
Meciurile României din grupa C
 
*Sâmbătă: 16-31 cu Spania
 
*Duminică: 29-24 cu Senegal
 
*Marţi: 22-20 cu Kazahstan
 
*Miercuri: 26-27 cu Muntenegru
 
*Vineri, ora 12.00: Ungaria
 

  • Meciurile sunt transmise, în direct, de Digi Sport, Telekom Sport şi LookPlus
  • Primele trei clasate din fiecare grupă ajung în Main Round

 
Lotul României la Campionatul Mondial de handbal de la Kumamoto
 
*Portari: Diana Ciucă (Vâlcea), Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Yuliya Dumanska (Vâlcea)
 
*Extreme stânga: Cristina Florica (Vâlcea), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău)
 
*Interi stânga: Cristina Neagu, Gabriela Perianu (ambele CSM Bucureşti), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare)
 
*Centri: Elena Dache (Dunărea Brăila), Laura Pristaviţă (Gloria Bistriţa), Mădălina Zamfirescu (Vâlcea)
 
*Inter dreapta: Patricia Vizitiu (SCM Craiova)
 
*Extreme dreapta: Aneta Udrişitioiu (Dunărea Brăila), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare)
 
*Pivoţi: Raluca Băcăoanu (Vâlcea), Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (CSM Bucureşti)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite