Ruxandra Dragomir: „Generaţia Soranei şi Simonei e cea mai bună pe care a avut-o România. Aceste fete au un potenţial uriaş!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir, consideră că actuala generaţie din tenisul feminin românesc este cea mai bună pe care a avut România vreodată. Dragomir a făcut un pronostic optimist în privinţa acestor valoroase jucătoare.

Ruxandra Dragomir, fost preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, a vorbit în termeni elogioşi despre echipa de Fed Cup a României, lăudând fiecare jucătoare în parte pentru contribuţia adusă la succesele din această competiţie. Dragomir merge chiar mai departe şi prevede că tricolorele pot câştiga Fed Cup în viitorul apropiat.

"România nu va fi favorită la tragerea la sorţi, dar acest lucru nu contează pentru că fetele noastre au un potenţial uriaş. Fără să par prea optimistă, eu cred că România poate câştiga Fed Cup. Le cunosc foarte bine pe fete şi am încredere în potenţialul lor. Şi-au dovedit că pot fi o echipă, că prin această unitate de grup pot învinge pe oricine", a spuis Dragomir pentru ziare.com.

Fosta mare jucătoare de tenis consideră că actuala generaţie din tenisul feminin românesc este cea mai bună pe care a avut-o România vreodată. "Aveam nevoie de această generaţie, care s-a format în urma cu 5-6 ani. Eu mi-am pus toată încrederea şi speranţa în aceste fete şi cred că rezultatele pe care le obţin pot genera emulaţia necesară pentru ca lumea să se îndrepte tot mai mult către tenis. Eu consider că generaţia Simonei şi a Soranei este cea mai buna pe care tenisul feminin din România a avut-o. îmi pun toate speranţele în ele", a mai precizat Dragomir, care a explicat de ce băieţii nu au o generaţie asemănătoare cu cea a fetelor:

"Lor le lispeste o generaţie. Ei au avut tot timpul condiţii mai bune decât fetele şi turnee cu premii mai mari, dar n-au avut o generaţie completă. Totusi, fetele au avut tot timpul o generaţie, fie că vorbim de anii '70, când era generaţia Virgniei Ruzici, fie că vorbim de anii '90, când era generaţia Irinei Spîrlea, din care făceam parte şi eu, şi Cătălina Cristea sau că vorbim despre această perioada, cand le avem pe Simona Halep şi Sorana Cîrstea"

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite