Ruşii sunt la picioarele lui Dan Petrescu: „E un geniu tactic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu este antrenorul momentului în Rusia
Dan Petrescu este antrenorul momentului în Rusia

După ce dus-o pe Dinamo Moscova la doar patru puncte de cupele europene, în condiţiile în care, în momentul în care a preluat-o, nu avea niciun punct, „Bursucul” i-a cucerit definitiv pe jurnaliştii ruşi.

Parcursul lui Dan Petrescu în campionatul Rusiei a devenit model de analiză printre ziariştii ruşi. Tehnicianul român a promovat-o pe Kuban în prima ligă după care a jucat cu formaţia din Krasnodar în playoff-ul primelor opt clasate, iar acum face minuni şi cu Dinamo Moscova, unde are patru victorii consecutive.

"A preluat o navă în derivă"

“Au trecut deja patru luni de când Dan Petrescu a fost adus pe banca tehnică a lui Dinamo. În acest răstimp, fostul mare jucător al României a eliminat toate problemele de pe nava în derivă şi a dus-o la "viteza de croazieră" optimă. Dacă acum o lună Dinamo nici măcar nu putea visa să se lupte pentru podium, acum acest deziderat nu mai pare atât de improbabil”, spun ziariştii de la sovsport.ru.

"Jucătorii fac tranziţia într-o manieră incredibilă"

“Explicaţiile pentru transformarea totală a moscoviţilor ţin în mare măsură de capacitatea lui Dan Petrescu de a-şi motiva elevii şi de geniul său tactic. A schimbat vechiul modul 4-4-2 într-unul care să se bazeze pe calităţile jucătorilor. Pe lângă adoptarea sistemului 4-2-3-1, Dan Petrescu a lucrat foarte mult la capitolul disciplină şi la organizarea jocului când echipa nu se află în posesie. Jucătorii lui Dinamo aplică un presing sufocant şi reuşesc, atunci când intră în posesia balonului, să facă tranziţia de o manieră incredibilă. Ultimul meci, cu Rubin, stă mărturie pentru acest lucru: Dinamo s-a impus la scor de neprezentare, scor 3-0, deşi a avut o posesie neverosimilă: doar 34% din timp”, mai spune aceeaşi sursă.

"Dinamo e cea mai în formă echipă a campionatului"

Iar concluzia e şi mai optimistă: “Dinamo pare cea mai în formă echipă a campionatului, iar Dan Petrescu poate regreta, după patru luni, un singur lucru: venirea pauzei de iarnă, care îi va găsi pe moscoviţi cu motoarele turate la maxim”.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite