Ruşii îşi dau palme: au rămas fără banii americanilor! De ce necalificarea celor de la SUA la Mondiale e o lovitură

Ruşii îşi dau palme: au rămas fără banii americanilor! De ce necalificarea celor de la SUA la Mondiale e o lovitură

Fotbaliştii americani au fost devastaţi de ratarea calificării. FOTO: GettyImages

Faptul că SUA au ratat primul Mondial din 1986 încoace, după şapte calificări succesive, e un dezastru nu pentru dezvoltarea sportului-rege în America, ci şi pentru organizatorii CM 2018.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ruşii tocmai au rămas fără cea mai profitabilă naţională! La ultimele două ediţii ale turneului final, americanii au avut cei mai numeroşi suporteri. Au fost 130.000 de susţinători ai americanilor în Africa de Sud, în 2010, şi 200.000 în Brazilia, în 2014! 
 
„Suntem nebuni dacă mai mergem aşa“
 
Ratarea calificării a fost tratată cu amuzament în mass-media din SUA, unde fotbalul e un sport în dezvoltare, dar, în continuare, mult în umbra unor discipline precum baschet, baseball, hochei sau fotbalul american.
 
Postul ESPN şi-a început emisiunea dedicată sportului cu ştirea legată de eşecul naţionalei de fotbal, însă cei din studio au făcut mai degrabă băşcălie pe seama subiectului. „Ne-au depăşit Honduras şi Panama în clasamentul zonei CONCACAF. Ce înseamnă asta? Habar n-am! Doar ştiu că nu mergem la Mondiale. O sa fiu sinceră! Sunt angajata acestui post şi mi s-a spus că trebuie să deschid emisiunea cu necalificarea naţionalei de fotbal. E clar însă că nu vom deschide şi emisiunea de mâine cu <<soccer>> şi, de fapt, mâine, nimeni nu va mai vorbi despre <<soccer>>“, s-a spus în studio.
 
Totuşi, singurul om prezent la emisiune care se pricepea la fotbal, fostul internaţional Taylor Twellman, a tras un semnal de alarmă: „E un dezastru şi o ruşine ce s-a întâmplat! Dacă nu schimbăm tot ce ţine de organizarea fotbalului în America şi continuăm să facem totul ca până acum, înseamnă că suntem nebuni! Vom avea o problemă, cât timp îi vom duce pe copii cu forţă la fotbal. Acest sport trebuie să prindă rădăcini în cultura noastră“.
21.000
de fani e media spectatorilor la meciurile din Major League Soccer. Prin comparaţie, media spectatorilor la partidele din Serie A, în Italia, e de 23.000.
 
 
 
citeste totul despre: