Ruşii îi contestă talentul de antrenor lui Dan Petrescu: „Acest clovn va fi dat afară! Nu face decât să facă valuri!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu o antrenează pe Dinamo Moscova din august 2012
Dan Petrescu o antrenează pe Dinamo Moscova din august 2012

Parcursul modest al lui Dinamo Moscova în această ediţie de campionat îi nemulţumeşte pe suporterii moscoviţi, care consideră că Dan Petrescu este vinovat pentru forma slabă a echipei favorite.

După ce a avut rezultate notabile la Kuban Krasnodar, echipă cu care a promovat în prima ligă rusă în decurs de un sezon, Dan Petrescu a fost ofertat de Dinamo Moscova. Românul a acceptat propunerea şi şi-a fixat ca obiectiv pe termen mediu câştigarea campionatului Rusiei. Doar că în acest sezon, echipa moscovită are un parcurs dezamăgitor în campionat, situaţie care a stârnit nemulţumirea fanilor lui Dinamo.

Aceştia contestă meritele de antrenor ale lui Dan Petrescu, pe care îl consideră un tehnician mediocru, capabil să aibă rezultate bune doar cu echipele modeste. "Face numai prostii la club, nu a fost adus la Moscova pentru aceste rezultate. Pentru o clasare pe locul 7 se putea apela şi la un antrenor autohton. După demiterea lui Yuri Krasnozhan de la Terek, Petrescu este cel care urmează pe listă! Acest clovn trebuie dat afară! Nu are altă preocupare decât să facă valuri în jurul lui", a declarat tăios fostul internaţional rus Valeri Reingold.

Petrescu nu mai are nici presa din Rusia alături de el. Jurnaliştii de la Soveţki Sport, citaţi de gsp.ro, susţin că antrenorul lui Dinamo are o filosofie de joc bizară, bazată exclusiv pe specularea "slăbiciunilor adversarilor. "S-a depărtat de podium şi curând poate fi inclus în categoria Rahimov, Muslin, Krasnojan şi Bozovici. Adică a celor ce au avut succes la cluburile medii, dar n-au confirmat la granzi. Pragmatic, şi-a construit filosofia de joc pe contraatac, taxând slăbiciunile adversarilor. N-a lovit primul niciodată, a aşteptat şi tactica a mers în primul sezon. Petrescu a trebuit să facă schimbări revoluţionare, mentale şi tactice. Dinamo visa la un statut stelar. Dar s-a lovit de erori fatale şi soluţii haotice: Denisov pe bancă, Dzsudzsak în stînga, cu sau fără Voronin şi rotaţii la infinit între atacanţi şi sisteme de joc", au notat jurnaliştii ruşi.

Dinamo ocupă locul 6 în clasamentul din Rusia, având 23 de puncte din 14 meciuri. Formaţia lui Petrescu se află la şapte puncte distanţă de podium.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite