România - Rusia, 1-2 în Fed Cup. Ana Bogdan a fost aproape de o mare victorie în faţa Alexandrovei. Schimbare pentru meciul 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Bogdan, în duelul România - Rusia din Fed Cup. Foto: Cristina Huţu / FRT via Facebook
Ana Bogdan, în duelul România - Rusia din Fed Cup. Foto: Cristina Huţu / FRT via Facebook

Rusia a revenit la conducerea confruntării cu România din barajul pentru accederea la turneul final Fed Cup de la Budapesta (14-19 aprilie), scor general 2-1, după ce Ekaterina Alexandrova (28 WTA) a învins-o dramatic, sâmbătă, pe Ana Bogdan (90 WTA), scor 7-5, 3-6, 7-5. Jaqueline Cristian (197 WTA) îi va lua locul Gabrielei Ruse (166 WTA) pentru ultimul meci de simplu al acestei confruntări, urmând să o înfrunte pe Veronika Kudermetova.

Ana Bogdan a luptat aprig timp de două ore şi 25 de minute cu Alexandrova, o jucătoare căreia nu reuşise să îi câştige set în primele două meciuri directe (la Toronto în 2017 şi la Limoges în 2019). Sportiva din Sinaia a arătat o atitudine impresionantă, clacând abia în ultimul game, când a servit sub presiune, la 5-6 în decisiv.

Primele zece game-uri disputate, sâmbătă, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în meciul rachetelor numărul unu, au stat sub semnul echilibrului, cele două jucătoare avansând cap la cap. Rusoaica nu a avut precizie în execuţii, ratând ţinta atacurilor de mult mai multe ori decât o făcuse vineri, astfel încât Ana şi-a procurat unica minge de break în această secvenţă, fără a putea rupe însă serviciul advers.

Totuşi, după 44 de minute, deşi acumulase deja 18 greşeli neforţate, Alexandrova a făcut diferenţa în primul set, la 5-5. Campioana de la Shenzhen a prins un winner sănătos pe tuşa laterală, prin care şi-a procurat a doua minge de break a game-ului, apoi a convertit destabilizând defensiva Anei Bogdan. Rusoaica a închis apoi prompt primul set, pe lansare, după 47 de minute.

Liderul echipei României a răspuns imediat, începând excelent setul secund, cu un break la zero care a propulsat-o la 2-0. Cu oscilaţii evidente în nivelul de joc joc, Alexandrova a reuşit totuşi să revină, punând suficientă presiune cu retururi lungi: Ana Bogdan a cedat re-break, nereuşind să reziste cu dreapta. Păstrându-şi concentrarea, Ana a speculat însă perfect la scorul de 3-3, nemaicedând decât un punct până la încheierea setului, rusoaica ratând consecutiv şi ajungând în statistică la 19 greşeli neforţate în setul doi.

Atitudinea Anei Bogdan a fost impecabilă şi în setul trei. Românca şi-a procurat minge de break încă din primul game al decisivului, alte două asemenea oportunităţi în game-ul cu numărul şapte, însă Alexandrova a făcut suficient pentru a scăpa la limită de turele pe lansare. Rusoaica a apăsat acceleraţia la 4-4, câştigându-şi la zero lansarea, însă Ana Bogdan a deschis impresionant game-ul propriu, salvând cu un passing inventat într-o situaţie extrem de complicată la un atac în forţă la fileu al Ekaterinei. Românca a rezistat chiar şi pe serviciul secund, însă reverul a trădat-o, aducând-o pe rusoaică la două puncte de victorie. Românca a fost răsplătită pentru curajul de trimite mai departe mingi lungi, împingând decisivul în prelungiri, după un o semnalizare de out ce abia s-a făcut auzită în Polivalenta din Cluj, înfuriind-o pe rusoaică. Ana a dat o nouă bătălie importantă pe serviciul Alexandrovei, la 5-5, disputând două egalităţi. Servind din nou sub presiune, Ana Bogdan a rămas fără aer şi soluţii după un prim schimb intens, greşind mai departe şi cedând victoria.

Vă reamintim că, vineri, în primul meci al confruntării România - Rusia, Alexandrova a învins-o pe Ruse (166 WTA), 6-1, 6-4, într-un meci între două debutante în Fed Cup, Gabriela nereuşind însă să îşi gestioneze emoţiile. Ana Bogdan a adus apoi punct României, după un duel aprig, de două ore şi 15 minute cu Veronika Kudermetova, 6-3. 6-7(5), 6-1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite