Rusia, aruncată în afara lumii civilizate: Cum a fost dejucat planul Kremlinului de a reactiva naţionala de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artem Dzyuba, căpitanul naţionalei Rusiei, şi-a anunţat retragerea de la prima reprezentativă, după ce FIFA a scos echipa de la barajul de calificare pentru CM 2022
Artem Dzyuba, căpitanul naţionalei Rusiei, şi-a anunţat retragerea de la prima reprezentativă, după ce FIFA a scos echipa de la barajul de calificare pentru CM 2022

După ce au fost suspendaţi de la toate competiţiile internaţionale, ruşii au intenţionat să organizeze meciurile amicale şi turnee, cu participarea unor ţări cu care se află în relaţii diplomatice bune. Nici acest lucru nu va mai fi posibil!

Rusia a fost „rasă“ de pe harta sportului mondial, la scurt timp după ce a început invazia Ucrainei, la data de 24 februarie.

Între timp, un stat agresor a devenit la fel de izolat, precum Coreea de Nord. Practic, în acest moment, nu prea mai există niciun sport în care ruşii să aibă echipe înscrise, la nivel internaţional. Sau, dacă există asemenea cazuri, ele reprezintă o raritate. Mai nou, ruşii sunt ameninţaţi cu excluderea şi de la sporturile individuale, iar intenţia organizatorilor de la Wimbledon e un exemplu, în acest sens.

În ceea ce priveşte fotbalul, şefii federaţiei de la Moscova şi-au luat de mult gândul de la întreceri organizate de FIFA şi UEFA, precum Mondialul din 2022, Liga Naţiunilor sau preliminariile Euro 2024. În acest context, echipa naţională a intrat în „hibernare“. Ultima partidă disputată a fost la data de 14 noiembrie 2021, 0-1 cu Croaţia, la Split, în preliminariile CM 2022. Şi nu urmează nicio partidă, potrivit calendarului disponibil!

Pentru a reactiva, totuşi, echipa naţională, ruşii au intenţionat să organizeze partide amicale cu naţionalele unor ţări cu care se află în relaţii diplomatice bune. Printre care şi Iranul, echipă calificată la CM 2022 (21 noiembrie - 18 decembrie). Această naţională are probleme, la rândul ei, în a-şi găsi adversare pentru partide de verificare, înaintea Mondialului din Qatar, având în vedere că regimul de la Teheran are, de asemenea, o imagine internaţională proastă.

Aşadar, în acest context, ruşii i-au contactat pe iranieni, cu propunerea disputării unui amical. Cele două naţionale s-au întâlnit şi înaintea Mondialului din 2018, mai precis la 10 octombrie 2017, la Kazan: Rusia – Iran (1-1).

Estili

Hamid Estili, fost internaţional, actualmente managerul naţionalei iraniene de fotbal

Acum, după ce Federaţia de la Teheran a primit cererea ruşilor pentru un alt amical, oficialii acestui for au luat legătura cu FIFA. Care a spulberat, imediat, planul ruşilor de a reveni în fotbalul internaţional printr-o partidă de verificare.

„Singura ţară europeană cu care am fi putut juca, înaintea Mondialului, era Rusia. Pentru că celelalte ţări europene au calendarul plin, cu meciuri din Liga Naţiunilor. Rusia, în schimb, s-ar arătat dornică să jucăm un amical. Aşa că am luat legătura cu FIFA, pentru a vedea dacă putem întâlni această echipă într-o partidă de verificare. Răspunsul a fost negativ, aşa că acest meci a ieşit din discuţie“, a explicat Hamid Estili, manager al naţionalei iraniene de fotbal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite