Rui Duarte: „Din ce bani să pun mâncare pe masă?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rui Duarte
Rui Duarte

Rui Duarte a răbufnit după ce George Copos a anunţat că jucătorii îşi vor primi restanţele financiare abia peste două săptămâni. Fotbalistul în vârstă de 29 de ani îl avertizează pe patronul giuleştenilor că Rapid riscă să se prăbuşească în cazul în care jucătorii sunt ţinuţi „în foame”.

La Rapid a devenit deja o tradiţie ca fiecare victorie să fie urmată de câte un „cutremur". După 7-1 cu Victoria Brăneşti, preşedintele Dinu Gheorghe a fost la un pas de demisie, iar acum, după 2-0 în Regie, cu Sportul, Giuleştiul „fierbe" din nou. Punctul comun al ambelor episoade? Restanţele financiare către jucători. „Să vină banii, să vină banii la băieţi" a fost cântecul vestiarului după întâlnirea cu Sportul, scandarea jucătorilor fiind auzită până la parcarea stadionului din Regie, unde Copos se pregătea să urce în maşină. „Banii? După meciul cu Steaua", a aruncat-o finanţatorul Rapidului, spre disperarea fotbaliştilor. Aceştia nici nu concep să mai stea, cel puţin, încă două săptămâni cu buzunarele goale, având în vedere că derby-ul cu formaţia din Ghencea este programat pentru weekend-ul din 6 noiembrie.

„Trebuie să trimit bani acasă, în Portugalia"

„Ni se spune că o să ne primim leafa după meciul cu Steaua, dar atunci o să intrăm deja în a treia lună fără niciun salariu încasat! Dacă eram o echipă de mijlocul clasamentului mai înţelegeam, dar Rapid e peste Dinamo şi Steaua. Nu înţeleg de ce suntem trataţi în felul ăsta", a răbufnit Rui Duarte.

Fundaşul spune că, din cauza restanţelor, nu-şi mai poate întreţine familia! „Ce să le dăm copiiilor să mănănce? Eu trebuie să trimit bani în Portugalia, la cei de acasă. De când a început campionatul, am luat doar un salariu şi câteva prime. Dar, să nu credeţi că toate primele sunt de câte 2.000 de euro. Sunt şi de 500 de euro, şi de 1.000. Dar nici pe astea nu le-am mai primit", a mai declarat Rui Duarte pentru „Adevărul".

Chirii neachitate de două luni

Pe lângă prime şi salarii restante, jucătorii străini ai Rapidului au şi o altă grijă pe cap faţă de colegii lor români. Conform înţelegerii cu şefii giuleşteni, clubul ar trebui să plătească chiriile locuinţelor unde stau stranierii, ceea ce nu s-a întâmplat de două luni! Astfel, la fel ca în sezonul trecut, Spadacio şi Cesinha se pot trezi evacuaţi din apartamente!

"Aş înţelege să nu intre salariul în luna ianuarie sau februarie, când este campionatul întrerupt, dar nu acum, când noi batem meci de meci. E prea mult!"
Rui Duarte fundaş Rapid

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite