Rugby-ul românesc şi-a stabilt strategia pentru următorii 4 ani. Documentul a fost votat în unanimitate

Rugby-ul românesc şi-a stabilt strategia pentru următorii 4 ani. Documentul a fost votat în unanimitate

Weekend-ul trecut, la Poiana Brasov, a fost votata în unanimitate, în cadrul Adunării Generale, Strategia naţională a rugbyului românesc 2019-2023.

Ea a fost trimisă spre consultare tuturor structurilor sportive afiliate, astfel încât toţi cei implicaţi în fenomen să poată transmite propunerile lor de îmbunătăţire a acesteia.

Strategia naţională şi felul în care aceasta poate fi implementată s-au regăsit şi în programul Conferinţei Nationale de rugby ce a avut loc tot în weekend-ul trecut. Alături de aceasta au mai fost organizate şi ateliere cu participarea unor reprezentanţi ai Rugby Europe şi World Rugby, menite să ofere cluburilor instrumente moderne pentru o mai bună dezvoltare a antrenorului şi jucătorului, precum şi gestionarea resurselor şi optimizarea procedurilor organizatorice.

Astfel, Daniel Mitrea, Regional Training Manager la World Rugby si Rugby Europe a vorbit despre „Formarea specialistilor in rugby”, Jose Gorrotxategi de la Rugby Europe a vorbit despre „Dezvoltarea jucatorului astazi”, bloggerul Cristian China Birta a vorbit despre „Cum te poate ajuta social media, atunci cand nu te incurca...”, Bernard Charreyre, fostul antrenor al Romaniei la Cupa Mondiala 2003 a vorbit despre „Dezvoltarea antrenorului pe termen mediu si lung”.

În cadrul Conferinţei Naţionale de rugby s-a stabilit ca întâlnirile dintre reprezentanţii cluburilor şi ai asociaţiilor sportive afiliate la FRR urmează să fie organizate bianual.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: