Rugby: Turneul celor Şase Naţiuni începe sâmbătă! România şi Georgia au fost refuzate la masa bogaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naţioanal de rugby a Irlandei a câştigat ultimele două ediţii
Naţioanal de rugby a Irlandei a câştigat ultimele două ediţii

Turneul celor şase naţiuni îşi păstrează formatul din ultimii 15 ani, de când a fost inclusă şi Italia în elită, chiar dacă Georgia şi România au sperat că vor avea o şansă după Mondialul din Anglia.

Prima etapă din Turneul celor Şase Naţiuni programează următoarele partide:
Sâmbătă: Franţa – Italia, ora 16.25, DolceSport 3
Sâmbătă: Scoţia – Anglia, ora 18.50, DolceSport 3
Duminică: Irlanda - Ţara Galilor, ora 17.00, DolceSport 2

Din 2000, de când a fost inclusă şi Italia, Turneul celor 6 Naţiuni a fost câştigat de Franţa, de 5 ori, de Anglia şi Ţara Galilor, de câte 4 ori, şi de Irlanda, de 3 ori. Scoţia şi Italia nu au în palmares încă acest trofeu. 

Am fost refuzaţi în elită
Deşi dupa Cupa Mondială s-a vorbit despre includerea României şi Georgiei în această competiţie de vârf, uşa ne-a fost momentan închisă şi nouă, şi gruzinilor.  Directorul executiv al Turneului celor 6 Naţiuni, John Feehan, a declarat, pentru publicaţia “The Independent”, că niciuna dintre ţările participante în turneu nu poate fi exclusă şi că includerea altor naţionale ar afecta structura competiţiei. “Este un subiect care a luat amploare după Cupa Mondială, dar nu avem de gând să schimbăm formatul competiţiei prea curând. Este vorba despre cel mai mare turneu anual de rugby, de cel mai profitabil, cel mai bine văzut şi cu audienţele cele mai mari. De ce am vrea să schimbăm asta?", a precizat John Feehan.


Programul Cupei Europene pe Naţiuni
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite