AUDIO România - Turcia / Ca la Rovine: Piţurcă pârjoleşte ogoarele, otrăveşte fântânile şi pune „autobaza“ în poartă. Jucăm la egal.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă
Victor Piţurcă

La fel ca pe vremea lui Mircea cel Bătrân şi Baiazid, turcii au venit să ne cotropească şi să ne pună piedică în drumul spre barajul de Mondiale. Inspirat parcă din victoriile istorice obţinute de români împotriva otomanilor, Piţurcă vrea să facă ce ştie cel mai bine: să se apere.

Dacă pe vremea lui Răzvan Lucescu, ne-am lămurit că şansele de calificare la Euro 2012 s-au cam dus, când mai erau trei, patru meciuri de jucat, acum, cu mult hulitul Victor Piţurcă pe bancă, suntem în pole-position să prindem barajul pentru Mondiale cu trei etape înainte de terminarea partidelor din grupă.

Numai că, la fel ca orice antrenor, Piţi are şi el „ciudăţeniile“ lui, unele chiar mari de tot, motiv pentru care, în ciuda rezultatelor obţinute, n-a fost niciodată un tip popular. Unul dintre principalele reproşuri aduse selecţionerului e acela că e un adept al jocului defensiv. De referinţă rămâne ultimul meci din faza grupelor la Euro 2008, cel cu Olanda, atunci când batavii parcă ar fi vrut să-i învingem ca să scape de Italia, însă Piţi n-a îndrăznit să atace, iar într-un final, tricolorii au cedat cu 0-2.

90% remiza înseamnă baraj

După ce au învins Ungaria, Chiricheş şi compania au, diseară, două variante din trei ca să-şi asigure locul secund în grupă. 

*Victoria va risipi aproape în totalitate emoţiile. Accesul la play-off-ul din noiembrie nu ne mai poate scăpa decât în cazul în care pierdem unul din ultimele două meciuri, cu Andorra în deplasare şi cu Estonia acasă.

*La egal, eliminăm Turcia şi avem nevoie de două victorii cu Estonia şi Andorra. În aceste condiţii, mai putem pierde locul 2 doar dacă se va întâmpla un scenariu SF: Ungaria bate tot, inclusiv Olanda, la Amsterdam, şi termină grupa cu un golaveraj superior faţă de noi!

*La înfrângere, avem nevoie de punctaj maxim în ultimele două runde şi de un golaveraj superior Turciei, în cazul în care trupa lui Terim va învinge şi Estonia şi Olanda. De asemenea, e necesar un pas greşit al Ungariei fie cu Estonia, Andorra sau Olanda.

Infografie Turcia
Infografie Turcia

„Nu vom risca“

Piţurcă ştie foarte bine aceste calcule şi a ţinut cont de ele în pregătirea partidei de marţi seară (ora 21.00 / Antena 1 şi GSP TV). „România a demonstrat până în acest moment că e mai bună decât Turcia. Avem şi un mic avantaj pentru că ne ajută şi un meci egal, nu vom risca la fel cum o vor face turcii. Dar ei aşa joacă mereu, ofensiv, acesta e stilul lor, mai ales când Terim e antrenor. Noi nu vom risca“, a anunţat selecţionerul.

Nu le dă şanse la baraj turcilor

Piţi a ţinut să le şi taie elanul oaspeţilor, care, diseară, îşi joacă ultima şansă de a ajunge la play-off. „Turcia a avut un parcurs dezastruos, şansele lor de calificare la baraj sunt foarte, foarte mici, chiar dacă ar câştiga cu noi. Asta o ştiu toţi şi Fatih Terim şi jucătorii. Prin ceea ce a arătat România, a învins şi la Istanbul, suntem favoriţi să mergem la baraj“, a adăugat Piţurcă.  

Hoban, titular. Tănase, tot rezervă?

România va fi nevoită să facă o schimbare în primul „11“ faţă de meciul cu Ungaria. Bourceanu e suspendat, aşa că, aproape sigur, Hoban va prelua rolul „închizătorului“, lângă Pintilii. „Hoban e proaspăt, e la cei mai înalţi parametri, are experienţă, ne poate ajuta. România nu poate sta într-un singur jucător, nu poate sta în Bourceanu“, a spus selecţionerul. 

O altă variantă pe marginea căreia s-a speculat a fost titularizarea lui Cristi Tănase în locul lui Bogdan Stancu, febleţea lui Piţi, însă fotbalist care n-a impresionat cu Ungaria. Totuşi, tehnicianul a lăsat de înţeles că Tănase, autorul golului de 3-0 vineri seară, nu şi-a câştigat locul în primul „11“. „Ce a făcut Tănase aşa ieşit din comun? Ce? A jucat bine, dar şi ceilalţi au făcut-o. E posibil să fie titular, e posibil să fie rezervă. O să vedeţi la ora meciului“, a declarat Piţi.

Euforia meciului cu Ungaria a trecut. Suntem concentraţi. Domnul Piţurcă decide care e tactica şi dacă mă voi încadra în ea. Important e să ne facem jocul nostru, să nu intrăm în al lor şi foarte important va fi să nu primim gol. Ciprian Marica atacant România  

Grupa D

1. Olanda 7 6 1 0 22-4 19p

2. România 7 4 1 2 13-10 13p

3. Ungaria 7 3 2 2 13-11 11p

4. Turcia 7 3 1 3 12-7 10p

5. Estonia 7 2 1 4 5-11 7p

6. Andorra 7 0 0 7 0-22 0p

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite