Ronaldo 100: Bayern, „dinamitată“ de Real Madrid. „Fortăreaţa“ de la Munchen a căzut după 1.079 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Bavarezii au „reuşit“ să piardă un meci pe care, la un moment dat, îl aveau în buzunar! Chilianul Arthuro Vidal şi-a ruinat însă echipa într-un moment ce s-a dovedit a fi crucial în finalul primei reprize.

Cel mai aşteptat meci din sferturile Ligii Campionilor a pus faţă în faţă două echipe cu cifre fabuloase:

*Real Madrid s-a prezentat pe „Alianz Arena“, având în spate o serie de 52 de meciuri oficiale consecutive cu gol marcat.

*Bayern Munchen pierduse ultima dată pe teren propriu în Liga Campionilor la 29 aprilie 2014. Atunci, a fost un 0-4, la Munchen, chiar cu Real Madrid în returul semifinalelor. Apoi, au urmat 16 meciuri pentru bavarezi acasă. Bilanţul? 16 victorii!

Vidal şi un penalty executat „ciobăneşte“

Miercuri seara, pe „Alianz Arena“, Real şi-a înfruntat fostul antrenor, Carlo Ancelotti fiind acum pe banca lui Bayern. Italianul n-a putut însă contracara startul excelent de meci pe care l-au avut foştii săi elevi.

Primele minute ale jocului au lăsat senzaţia că, de fapt, „galacticii“ joacă, acasă, pe „Santiago Bernabeu“. Dominarea oaspeţilor le-a adus şi prima mare ocazie de gol. Lovitura de cap a lui Benzema a fost deviată, în extremis, în transversală de Neuer. 

Treptat, Bayern a echilibrat jocul şi, după o serie de cornere consecutive la poarta lui Navas, Vidal a marcat pentru 1-0 (25). Chilianul l-a dat la o parte pe Nacho şi a „catapultat“ mingea în centrul porţii. Din păcate pentru Bayern, acelaşi Vidal avea să ruineze seara nemţilor.

Pe finalul primei reprize, arbitrul Rizzoli a acordat, în mod eronat, un penalty pentru gazde, judecând că balonul l-a lovit în mână, în careu, pe Dani Carvajal. De fapt, fundaşul spaniol s-a apărat cu umărul. Vidal a executat lovitura de la 11 metri, trimiţând mingea „ciobăneşte“ mult peste transversală. De aici, a început căderea lui Bayern.

Real, două goluri anulate pentru ofsaid

Imediat după reluare, Carvajal, omul care provocase penalty-ul, a centrat excelent de pe dreapta, iar Cristiano Ronaldo a egalat (47). La 1-1, gazdele şi-au tras glonţul decisiv în cap: Javi Martinez a luat două „galbene“ în trei minute (58, 61), al doilea cartonaş fiind primit pentru un fault prostesc la Ronaldo.

Rămasă în inferioritate numerică, Bayern a fost salvată de intervenţiile fabuloase ale lui Neuer la Bale (56) şi Ronaldo (75). Portarul neamţ n-a mai avut ce face însă la execuţia lui Ronaldo din minutul 77 care a stabilit scorul final: 2-1 pentru Real Madrid.

Iar gazdele ar trebui să fie chiar mulţumite că vor pleca cu acest scor pe „Santiago Bernabeu“ pentru returul de la 18 aprilie, în condiţiile în care Real a avut şi două goluri anulate pentru ofsaid-uri corect semnalizate.

VEZI GOLURILE MECIULUI

Ronaldo, 100 de goluri europene

Cu „dubla“ de pe „Alianz Arena“, portughezul de 32 de ani a devenit primul fotbalist care a ajuns la 100 de goluri înscrise în cupele europene, după cum urmează:

*97 de goluri în Liga Campionilor

*2 goluri în Supercupa Europei

*1 gol în preliminariile Ligii Campionilor

Liga Campionilor, sferturi, tur

Juventus - Barcelona 3-0

Dortmund - Monaco 2-3

Bayern Munchen - Real Madrid 1-2

Atletico Madrid - Leicester 1-0

Griezmann 28-penalty

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite