Românilor nu le place la frig! Au venit primele rezultate de la Jocurile Olimpice de Iarnă: Locul 81, 24, 31 şi 29

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eva Tofalvi
Eva Tofalvi

De-a lungul istoriei, România a cucerit o singură medalie la Jocurile Olimpice de Iarnă, un bronz prin cuplul Ion Panţuru – Nicolae Neagu la JO 1968 din Grenoble. Iar la ce veşti vin din PyeongChang (Coreea de Sud), performanţa de acum 50 de ani va rămâne unică.

Jocurile Olimpice de Iarnă au început de vineri, iar în clasamentul medaliilor, Olanda conduce, în acest moment, având cinci clasări pe podium.

România nu figurează în această ierarhie şi, aproape sigur, nici nu va figura, în momentul în care evenimentul se va încheia la 25 februarie. Iată primele rezultate înregistrate de sportivii care fac parte din delegaţia ţării:

*Biatlonista Eva Tofalvi (39 de ani), aflată la a 6-a participare la Jocurile Olimpice de Iarnă, s-a clasat pe locul 81 din 87 în proba biatlon-sprint, 7,5km, la patru minute după campioana olimpică, germanca Laura Dahlmeier (21:06,2). Cu rezultatul de la sprint, Eva Tofalvi n-a prins nici cursa de „urmărire“.

*Paul Pepene (29 de ani) a plecat de pe locul 43 în proba de skiathlon, 30 de kilometri (15 km clasic + 15 km liber), şi s-a clasat pe locul 24. „Mi-aş fi dorit o clasare între primii 15, dar sper ca în următoarele curse să fie mai bine“, a spus Pepene pentru prosport.ro.

* Sâmbătă, au debutat în competiţie şi cei sportivi înscrişi la sanie, în proba de simplu. După două manşe, Andrei Turea ocupă locul 29, iar Valentin Creţu – 31. Ultimele două manşe sunt programate pentru astăzi.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite