Românii l-au plâns şi ei pe Astori, alături de 20.000 de oameni: Mesaj tulburător rostit de fratele fostului jucător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Italia a trecut de la sărbătoarea calificării lui Juventus în sferturile Ligii Campionilor la joia neagră a înmormântării lui Davide Astori.

Italia a trecut de la sărbătoarea calificării lui Juventus în sferturile Ligii Campionilor la joia neagră a înmormântării lui Davide Astori. 

Fostul căpitan al celor de la Fiorentina, stins, brusc, din cauza unui stop cardiac suferit în somn la doar 31 de ani, a fost condus pe ultimul drum de aproape 20.000 de italieni. Chiar dacă au jucat, miercuri seara, la Londra, în returul cu Tottenham, fotbaliştii de la Juve, în frunte cu Buffon, Pjanici, Barzagli şi Chiellini au ţinut să fie şi ei prezenţi la înmormântare.

Au curs lacrimi, iar Ciprian Tătăruşanu (Nantes), fost coleg cu Astori, n-a putut să-şi controleze nici el emoţiile, atunci când a vorbit despre fostul său coechipier. „E cea mai urâtă zi din viaţa mea“, a spus „Tătă“ pentru Ouest-France. Românul a acuzat faptul că nu s-a ţinut un moment de reculegere la meciul Marseille – Nantes, jucat duminică trecută, la o zi după moartea lui Astori. „Când un jucător moare, iar tu nu ţii un moment de reculegere, aceasta e lipsă de respect, zero respect pentru fotbal“, a adăugat 

Tătăruşanu. Acesta a fost însoţit la înmormântarea lui Astori de Ianis Hagi, cel care, la rândul său, a fost legitimat la Fiorentina până în această iarnă.

Marco Astori: „N-am cuvinte“

Fratele fostului căpitan al Fiorentinei, Marco, şi-a găsit cu greu cuvintele, însă le-a mulţumit celor care au venit la înmormântare.

„Aţi arătat cât de mult îl iubiţi pe Davide al meu. N-am cuvinte“, a spus Marco Astori. Iar mesajul cel mai emoţionant a fost citit de croatul Milan Badelj, mijlocaşul celor de la Fiorentina.

„Mama ta, tatăl tău trebuie să ştie că n-au greşit absolut nimic cu tine. Eşti fiul şi fratele pe care şi l-ar dori oricine, eşti cel mai bun coleg de echipă la care poate visa un jucător, atunci când îşi începe cariera. Cum să uităm râsul tău, glumele tale? Davide, un om cu O mare. Dimineaţa, în sala de fizioterapie, mereu tu erai cel care aprindea lumina. Pentru noi tu eşti lumina. Mulţumim, Davide“, a fost un fragment din mesajul lui Badelj.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite