Românii uimesc Europa: şi-au trecut în palmares opt medalii la Campionatele Europene de kaiac-canoe. Un sportiv cu dizabilităţi a devenit campion european

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UPDATE După ce sâmbătă România a câştigat trei medalii la Europenele de kaiac canoe, duminică sportivii români şi-au îmbunătăţit zestrea de medalii, cucerind alte cinci distincţii continentale.

UPDATE Florin Comănici a întregit palmaresul României la Europenele de kaiac-canoe. Sportivul nostru a câştigat argintul în proba de canoe simplu pe distanţa de 5.000 de metri, fiind devansat doar de germanul Sebastian Brendel. Pe locul trei a sosit polonezul Marcin Grzybowski, care s-a ales cu bronzul.

UPDATE Reveniţi acasă, fără nicio medalie, după Jocurile Olimpice din Londra, în 2012, sportivii români s-au revanşat la Campionatele Europene care au loc, în acest weekend, la Montemar O’Vello (Portugalia). După rezultatele foarte bune de sâmbătă, azi, România a mai cucerit alte patru medalii, ajungând la un total de şapte după două zile de concurs.

Iulian Şerban a câştigat medalia de aur în proba de kaiac 1 pe distanţa de 200 de metri la paracanoe, competiţie destinată sportivilor cu dizabilităţi. Aceasta a fost prima medalie de aur câştigată de un român în Portugalia. În proba similară de la feminin, Mihaela Lulea a câştigat argintul european, fiind devansată doar de britanica Anne Dickens. Sportivii cu dizabilităţi au întregit, astfel, palmaresul de medalii al României în Portugalia, adăugând încă două distincţii celor cinci cucerite de sportivii normali.

Echipajul masculin de canoe dublu, format din Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi, s-a clasat pe locul 2 pe distanţa de 500 de metri. Aurul a fost câştigat de Rusia, în timp ce Polonia a luat bronzul. Tot duminică, echipajul feminin de kaiac dublu format din Roxana Borha şi Iuliana Ţăran au câştigat bronzul pe distanţa de 300 de metri.

Recapitulând, România a adunat o zestre formată din opt medalii la această ediţie a Europenelor de kaiac canoe: una de aur, patru de argint şi trei de bronz.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite