Românii, arătaţi cu degetul pentru refuzul vaccinării: „Îngâmfare! Se spun nişte prostii de te doare mintea“

Românii, arătaţi cu degetul pentru refuzul vaccinării: „Îngâmfare! Se spun nişte prostii de te doare mintea“

Valeriu Iftime, finanţator FC Botoşani

Criza sanitară din România, pusă pe seama numărului mic de oameni care s-au imunizat împotriva COVID-19, stârneşte reacţii acide.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fotbalul e oglinda societăţii şi această realitate se vede acum şi în ceea ce priveşte vaccinarea. Pentru că, după cum arată situaţia de la FCSB, dar şi Dinamo, foarte puţini jucători s-au vaccinat, deşi au avut timp suficient să facă acest lucru.
 
Văzând această situaţie, dar şi criza sanitară care generează cifre mari în dreptul deceselor, finanţatorul clubului FC Botoşani, Valeriu Iftime, s-a revoltat într-o intervenţie la Pro X.
 
Ce a spus Valeriu Iftime?
 
*Au fost tot felul de petreceri, fără nici mască. Am văzut un eveniment la nu ştiu ce Biserică. Credeţi că avea vreunul vreo mască? Aici e problema. La restaurante nu te întreabă nimeni de vaccin. Pe mine nu m-a întrebat nimeni.  Suntem în alte lume. Avem o îngâmfare... Vedem oameni la televizor care zic să nu vaccinăm, doctorii spun lucruri nepotrivite.
 
*Eu cred în severitatea acestei boli Şi cred că măsurile trebuie să fie mult mai aspre.
 
*E o mare greşeală din partea celor de la FCSB şi a lui Becali. Fotbaliştii par o masă de manevră. Mă uitam la cum se îmbracă, la cum se comportă, la cum se tatuează şi nu se vaccinează... Mi se pare că am căzut şi din cauza lipsei de cultură a sportivilor. Sunt unii oameni, care din întâmplare sau din nefericire, sunt formatori de opinie şi spun la televizor nişte prostii de te doare mintea. Nu ştiu cine o să plătească. 
 
*Eu am văzut oameni necăjiţi, de 60-70 de ani, la pat, nevaccinaţi şi abia respirau. Spuneau: «Nu ştiu ce să fac. Poate m-aş vaccina». Şi Biserica trebuie să dea un mesaj mai direct, mai radical. 
 
*Ne omorâm unii pe alţii. Nu-i omorâm pe cei pe care îi îmbolnăvim, ci pe cei care nu se pot trata în spitale. 
 
*Cei din Occident s-au vaccinat, noi nu. Noi şi bulgarii. Dacă luaţi orice listă a valorilor europene, noi suntem pe ultimele locuri. Toate ţările au în atenţie discuţia despre COVID. Şi vezi două ţări din Europa care sunt împotrivă. Nu se poate! Oameni buni, vaccinaţi-vă!  Eu am vorbit cu fotbaliştii, le-am zis: «Faceţi tot ce se poate ca să vă vaccinaţi!». Noi suntem şi foarte precauţi. Fiecare vine cu maşina personală, dezinfectăm vestiarul... Le-am zis jucătorilor să se vaccineze.  Cred că suntem mai mult de 70% vaccinaţi. 
 
*Faptul că nu ne vaccinăm e un caz mondial. Am vorbit cu nişte doctori şi nu înţelegeau de ce sunt doctori care spun să nu ne vaccinăm. E ceva împotriva normalităţii! E incredibil. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările