„Românii m-au păcălit!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stupefiată de concedierea ei de la Oltchim, Anja Andersen a atacat dur conducerea campioanei României în presa daneză. Antrenoarea îi acuză pe şefii grupării vâlcene că au minţit-o când i-au spus că vor avea răbdare pentru realizarea unui proiect pe o perioadă îndelungată.

Demisă luni după doar 32 de zile la cârma Oltchimului, perioadă în care a stat pe bancă doar în cinci partide, Anja Andersen a părăsit ieri România şi s-a întors în Danemarca. Fosta mare sportivă i-a făcut cu ou şi cu oţet pe oficialii Oltchimului, dar a lăsat să se înţeleagă că experienţa din România a fost una pozitivă per ansamblu.

„M-a surprins decizia, însă nu sunt foarte afectată. Acum merg să mănânc împreună cu nişte prieteni pe care mi i-am făcut aici. Voi păstra legătura pe telefon cu unele fete. Întotdeauna în locul tristeţii voi alege bucuria şi lucrurile bune din oameni", a spus Anja Andersen pentru ekstrabladet.dk, care notează că antrenoarea părea senină şi chiar a râs în timpul discuţiei telefonice.

Va antrena bolnavii de SIDA

Sursa citată subliniază că oficialii clubului Oltchim au susţinut că Anja Andersen avea ca obiectiv câştigarea Ligii Campionilor, însă fosta sportivă daneză susţine că înţelegerea era cu totul alta.

„I-am întrebat dacă vor să câştig Liga Campionilor în acest an sau dacă vor să creez o echipă competitivă. Mi-au spus doar că obiectivul este să fac din Oltchim o formaţie puternică, deci m-au păcălit. Cei de la Oltchim nu sunt obişnuiţi să gândească pe termen lung. Probabil de aceea nu au câştigat niciodată Liga Campionilor", au fost săgeţile aruncate de Andersen către conducerea Oltchimului.

Ea a precizat că îşi doreşte să fie implicată în continuare în handbal. „Acest sport este viaţa mea, dar mă voi implica şi în proiecte legate de fotbal şi de baschet. Acum, după întoarcerea în Danemarca, voi lucra într-un proiect de handbal destinat copiilor care suferă de SIDA", a adăugat Anja.

"Anja ar trebui să facă experimentele ei la o echipă de copii dintr-o şcoală, nu să strice ceva ce mergea foarte bine."
Cristian Gaţu
preşedinte FRH

Voina revine la Oltchim

La doar nouă luni după ce se despărţea de gruparea vâlceană, Radu Voina revine pe banca tehnică a Oltchimului, echipă cu care a ajuns în 2009 în semifinalele Ligii Campionilor şi a jucat apoi finala competiţiei în 2010. Voina refuzase iniţial oferta, dar a fost convins după ce preşedintele FRH, Cristian Gaţu, s-a implicat în negocierile dintre cele două părţi. „Îi mulţumim domnului Gaţu pentru sprijinul acordat la aceste tratative, pentru faptul că l-a sfătuit pe Voina să accepte oferta noastră", ne-a declarat Ioan Gavrilescu, preşedintele Oltchimului.

Cere condiţii speciale din vară

Radu Voina a declarat ieri că încă nu a semnat actele, dar şi-a dat acordul în vederea preluării echipei până în vară, urmând să discute atunci condiţiile pentru o eventuală înţelegere pe o durată mai lungă. 

„Am acceptat să antrenez Oltchim până la finalul sezonului, din cauza interesului echipei naţionale, dar dacă vorbim de condiţii pentru încă un an, pe acestea le voi pune miercuri, când mă voi prezenta la primul antrenament. Am explicat că e nevoie de mai multe măsuri începând din vară, de exemplu un lot de 18 jucătoare, iar dacă nu vor accepta toate condiţiile, după ce se încheie sezonul acesta să ne strângem mâinile şi am plecat".

Azi, la ora 10.30, Voina va conduce primul antrenament al campioanelor, după care va face deplasarea cu echipa la Cluj-Napoca, acolo unde Oltchim joacă, mâine, derby-ul campionatului cu Universitatea Jolidon. Duminică, de la ora 20.30 (în direct pe Digi Sport), Oltchim întâlneşte, în deplasare, formaţia muntenegreană Buducnost Podgorica într-un meci capital pentru calificarea în semifinalele Ligii Campionilor.

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite