România vibrează înaintea Europeanului de handbal: Ce crede selecţionerul despre şansele fetelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Burcea priveşte cu optimism spre viitor
Bogdan Burcea priveşte cu optimism spre viitor

România a fost plasată într-o grupă infernală pentru competiţia care va fi găzduită de Danemarca şi Norvegia, însă merge cu gânduri mari la turneul final, după un Mondial dezamăgitor, în Japonia.

Tricolorele ştiu cu cine vor juca la Campionatul European din Norvegia şi Danemarca (3-20 decembrie), aceleaşi gazde ca şi la turneul final din urmă cu zece ani, atunci când naţionala României a cucerit ultima medalie continentală, bronzul!

Pentru competiţia din decembrie sorţii au scos în calea fetelor selecţionatele din Norvegia, Germania şi Polonia şi vor face parte din Grupa D.

Bogdan Burcea, antrenorul naţionalei, a “ghicit“ toate adversarele din grupă şi s-a declarat mulţumit de tragerea la sorţi. Potrivit Sportsnet Group, gândul selecţionerului zboară la fazele finale ale competiţiei din Norvegia şi Danemarca.

Selecţionerul a vorbit şi despre situaţia Cristinei Neagu, care va reveni la un European după ce în urmă cu doi ani s-a accidentat grav la turneul final din Franţa, dar şi despre felul în care pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile sale la prima reprezentativă.

 BOGDAN BURCEA DESPRE...

 ADVERSARE

„Sunt echipe care trebuie respectate, Norvegia este Norvegia indiferent de situaţie, au avut resurse, au o şcoală de handbal foarte bună, au prezenţe ca şi noi la european, peste 12, au jucătoare care revin după accidentări. Cu toate acestea, noi nu vom ridica braţele, vrem să învingem şi Norvegia, vrem să învingem şi Germania şi Polonia”.

PANDEMIA DE CORONAVIRUS

”Pandemia a încurcat pe toată lumea, nu numai pe noi, sper ca toată lumea să depăşească cu bine şi cât mai repede acest moment. Aştept cu nerăbdare reluarea activităţii aşa cum eram obişnuit. Cel mai important pentru perioada următoare este să revenim la starea de normalitate”.

CRISTINA NEAGU

“Cristina este un fenomen în handbalul feminin internaţional, nu numai românesc, mă bucur că provine din şcoala de handbal românească, cred că este o mândrie pentru absolut toată lumea, pentru toţi profesorii care au format-o, pentru profesorii care au antrenat-o şi au adus-o la acest nivel. Sper să fi depăşit momentul accindetării de acum doi ani din timpul Turneului Final din Franţa. Ea e o fată puternică”.

NOROC

”Eu sunt un antrenor norocos şi sper să mă ţină şi de acum încolo nocorcul. În toată cariera mea de peste 25 de ani am avut parte de noroc, nu am de ce să mă plâng”.

CITEŞTE ŞI:

România, ghinionistă: Grupă infernală pentru fete la Europeanul de handbal

Grupe
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite