România-Ungaria, cu porţile închise?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bannerul afişat de un grup de suporteri români pe Amsterdam Arena, pe 26 martie FOTO: GSP
Bannerul afişat de un grup de suporteri români pe Amsterdam Arena, pe 26 martie FOTO: GSP

Un banner a ajuns motivul pentru care partida Ungaria-România s-a disputat fără spectatori. Mesajul de pe un alt banner ridică probleme şi în privinţa returului de la Bucureşti!

Pentru mesajul antisemit de pe un banner afişat la un amical cu Israel, fanii maghiari au fost „interzişi” la meciul cu România, din 22 martie, de la Budapesta (1-1). Şi suporterii români riscă să nu poată asista la returul din 6 septembrie, de la Bucureşti, din cauza unui mesaj apărut în sectorul galeriei tricolorilor, la partida cu Olanda, din deplasare, de pe 26 martie. 

Acum, pentru o cârpă aprinsă îl vreţi arestat, după ce atâţia ani de zile, zâmbind aţi tolerat terorismul etnic al UDMR ca politică de stat” a fost mesajul afişat de un grup de fani ai României pe “Amsterdam Arena”, care a inflamat spiritele în UDMR. O aluzie la incendierea unui steag al Ungariei, de către un fan al Rapidului, pe 18 martie, la meciul CFR Cluj - Rapid (scor 0-0), suporter identificat ulterior de către Jandarmerie. Suporterul giuleştean riscă acum o pedeapsă cu închisoare de la şase luni la trei ani, pentru infracţiunea de instigare la discriminare.

La câteva zile după acele incidentele de la Cluj şi Amsterdam, UDMR a depus plângere penală, considerând că fanii au profanat drapelul maghiar şi au instigat la ură naţională. În plus, au fost sesizate şi FRF, FIFA şi UEFA! Mircea Sandu susţine însă că posibilitatea unei suspendări a terenului pentru partida cu Ungaria, de la Bucureşti, din cauza bannerului de la Amsterdam, are slabe şanse. 

FIFA a deschis o acţiune disciplinară la meciul cu Olanda. UDMR a transmis FIFA şi UEFA o plângere în acest sens. Să sperăm că nu se iau măsuri împotriva meciului cu Ungaria. Normal nu avem cum să fim suspendaţi, pentru că nu e problemă de rasism. Observatorul de meci şi delegatul n-au scris nimic oficial”, a declarat Mircea Sandu, într-o conferinţă de presă. 

Partida România-Ungaria, din preliminariile pentru CM 2014, grupa D, se dispută pe 6 septembrie, la Bucureşti, pe “Naţional Arena”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite