România-Ungaria / Ungurii vin croiţi pe scandal: „Bucureşti, sat unguresc!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

2.800 de suporteri ai Ungariei vor veni sâmbătă la Bucureşti pentru a asista la partida România-Ungaria (sâmbătă, ora 19.00, TVR 1), însă nu toţi au intenţii paşnice.

Anul trecut, fanii maghiari au vandalizat gările şi au făcut prăpăd în Centrul Vechi, lăsând descoperite autorităţile de la Bucureşti.

Şi la meciul de sâmbătă suporterii Ungariei vin puşi pe scandal. Instigatorii de profesie au postat pe diverse forumuri şi pagini de facebook mesaje războinice, de tipul „Bucureşti, sat unguresc”, plus tradiţionalele expresii de tipul „mergem la ţigani”. Ce fac autorităţile române pentru a evita haosul de anul trecut? Nu se ştie cert nici acum. „Joi vom avea o discuţie cu reprezentaţi ai tuturor structurilor de ordine, plus cei ai FRF şi vom pune la punct toate detaliile. E posibil să vină şi poliţişti maghiari la întâlnire”, spune Georgian Enache, de la Jandarmerie. 

La nivel de intenţie, autorităţile române ar dori să preia de la gară suporterii Ungariei care vin cu trenul şi să-i ducă direct la stadion, pentru a preveni noi incidente în oraş, însă, pe de altă parte, nu pot îngrădi dreptul acestora de a se plimba în voie.

bucuresti

În orice caz, la Bucureşti sunt aşteptaţi 2.800 de suporteri ai Ungariei, care vor sosi cu trenul sau cu autocare închiriate. Unii vin din ţara vecină, alţii sunt etnici maghiari stabiliţi în România care vor urca de la Sfântu Gheorghe sau de la Miercurea Ciuc în trenul care va aduce grosul galeriei. Ca şi la partida de anul trecut, fanii maghiari vor avea un sector special amenajat la peluza dinspre strada Pierre de Coubertin.

Români cu mâna la inimă

Momentul solemn al intonării imnului a fost “stricat” anul trecut de manifestările suporterilor din ambele tabere. Ungurii s-au întors cu spatele la “Deşteaptă-te, române”, noi am fluierat cu toată puterea “Isten, áldd meg a magyart” (Doamne, binecuvântează-i pe maghiari”). 

Suporterii dinamovişti au propus ca la meciul de sâmbătă toţi fanii tricolorilor să ducă mâna la inimă pe “Deşteaptă-te, române”, iar ideea lor a fost îmbrăţişată de oficialii FRF. “La iniţiativa fanilor, propunem ca la intonarea imnului să ducem toţi mâna la inimă! Fotbalişti, antrenori, suporteri, jandarmi, copii şi bătrâni, acasă, la muncă sau pe stadion, când se aude imnul, să arătăm că suntem o ţară”, se arată pe siteul Federaţiei.

TELEX

Bişniţa s-a mutat pe online

Nu toţi suporterii români care şi-au luat bilete chiar vor să meargă la meci. Pe site-urile specializate în tranzacţii, fanii au scos la vânzare tichetele şi cer dublu, triplu sau chiar mai mult.

Sânmărtean: “Eu nu ştiu să distrug”

Lucian Sânmărtean a susţinut o conferinţă de presă, în care a explicat de ce nu vrea să aibă sarcini defensive. “Nu este principala mea calitate să fac asta. Am început să o mai fac mai mult din creier, nu din calităţi. E ca şi cum l-ai pune pe Pintilii să dribleze ca mine. Nu sunt genul de jucător care să distrug, eu sunt omul care construieşte”.

Ungaria a pierdut doi jucători

Vanczak Vilmos (FC Sion) şi Simon Adam (FC Videoton) s-au accidentat şi au devenit indisponibili pentru meciul cu România. Selecţionerul Pal Dardai i-a adus în loc pe Mihaly Korhut (Debrecen) şi Attila Fiola (Pakdi). Pierderea lui Vilmos e chiar importantă, el fiind unul dintre titulari.

Gardoş vrea un loc în echipă

“Îmi doresc foarte mult să joc împotriva Ungariei”, a spus fundaşul la DigiSport. “Dacă luăm şase puncte din meciurile cu Ungaria şi Finlanda, suntem aproape calificaţi. Nu am nicio problemă medicală”, a mai spus Gardoş.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite