Reacţiile antrenorului şi fotbaliştilor Turciei după victoria în faţa României: „Focul nostru l-a stins pe al vostru!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România a fost învinsă de Turcia FOTO Răzvan Păsărică
România a fost învinsă de Turcia FOTO Răzvan Păsărică

Turcia s-a impus în faţa României, în meciul disputat marţi, în deplasare, pe Arena Naţională. Echipa oaspete a câştigat partida cu scorul de 2-0, după golurile înscrise de Burak Yilmaz (22') şi Mevlut Erdinc (90+5').

Fatih Terim (selecţioner): „Am avut o primă repriză pe care am dominat-o şi în care am şi marcat. Am întâlnit o echipă bună care ne-a învins la Istanbul. Îi felicit pe români şi pe antrenor şi le urez succes pe viitor. Cred în jucătorii mei şi am văzut că vor să fie o echipă. Toată echipa credea în victorie şi le-am spus să nu le fie frică de înfrângere şi greşeli pentru că eu răspund. Fizic echipa României era în formă, dar jucătorii noştri au fost mai în formă. A fost un meci greu, aproape ca unul de şah. După primul gol mi-a plăcut că toată echipa a venit să mă felicite. Mai avem două meciuri şi e nevoie de încă două victorii. Dacă ne calificăm sau nu e mai puţin important, suporterii aşteaptă victorii. Acesta este un drum al speranţei şi vom face tot ce putem pentru a-i face mândri“.

Salih Dursun (nu a evoluat în meciul cu România): „„Atmosfera de pe stadion a fost incredibilă. România are fani foarte înflăcăraţi. Dar focul nostru l-a stins pe al lor. Am arătat tuturor ce putem face. Dacă avem încredere în noi putem face orice. Echipa noastră naţională a meritat asta“.“.

Arda Turan: „Am intrat pe teren în condiţii foarte grele. Şi acum mi se înfundă urechile. Am sperat până în ultima clipă. Această echipă este printre cele mai bune din grupă. Am jucat bine ca echipă şi suntem fericiţi că am câştigat, în această deplasare dificilă. Acesta este un stadion cu amintiri frumoase pentru mine. Suntem fericiţi. Suntem în faţa României în clasament şi dacă vom câştiga ultimele meciuri vom merge mai departe. Atât timp cât vom respecta disciplina tactică suntem mai buni decât europenii“. (haberciniz.com)

Gokhan Gonul: „A fost un meci foarte important, pe care trebuia să îl câştigăm. De fapt noi ne-am adus în această situaţie. Am fi putut obţine rezultate mai bune în primele meciuri şi nu am fi ajuns în situaţia de acum. Suntem fotbalişti buni şi am intrat pe teren cu gândul că trebuie să învingem. Nu a încercat nimeni să păcălească pe nimeni. Ne-am luptat timp de 90 de minute şi am învins. Dacă aş fi fost atent la câteva faze rezultatul ar fi putut fi diferit, însă nu contează, suntem fericiţi că am învins. Îmi felicit colegii. Urmează două meciuri grele pentru noi. Însă se pare că nouă, ca echipă naţională, ne place la greu. Adică oamenii nu se pot uita liniştiţi la meci. Jucăm un fotbal palpitant. Sperăm că finalul va fi frumos pentru noi“.

Olcay Şahan: „Suntem foarte fericiţi. Ştiam că va fi un meci dificil. României îi ajungea un egal, dar pentru noi orice rezultat în afara victoriei nu ne ajuta. Ştim că trebuie să câştigăm şi meciurile ce vor urma peste o lună. Vrem să le câştigăm. Turcia este o ţară cu 70 de milioane de locuitori. Dacă vrem să participăm la Cupa Mondială şi să facem lucruri frumoase acolo trebuie să învingem. Turcia merită cel puţin să joace play-off-ul. La acest meci am simţit prima dată că sunt internaţional. Am mai jucat în meciuri amicale şi împotriva Andorrei, dar sunt bucuros că am evoluat împotriva României“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite