România „tremură“: Suedia şi Norvegia au atins performanţa de care tricolorii n-au fost în stare în Liga Naţiunilor

România „tremură“: Suedia şi Norvegia au atins performanţa de care tricolorii n-au fost în stare în Liga Naţiunilor

Marcus Berg (Suedia)

Ajunsă în urna a 4-a a tragerii la sorţi pentru preliminariile Euro 2020, România a scăpat de o grupă infernală, dar nici nu va avea drumul deschis spre calificare, aşa cum s-a întâmplat la Euro 2016.

În primul rând, ar fi de remarcat faptul că tricolorii se vor lupta pentru primele două poziţii, singurele care duc la turneul final, cu două naţionale care au fost prezente la Mondialul din 2018, adică Spania şi Suedia. 

Dacă ibericii s-au oprit în optimi, fiind învinşi de Rusia la penalty-uri, în schimb, suedezii s-au descurcat mai bine, avansând până în sferturi, acolo unde Anglia i-a bătut cu 2-0. 

După Mondialul din 2018, Spania n-a rupt gura târgului nici în Liga Naţiunilor, terminând pe 2 în grupă, după Anglia, însă înaintea vicecampioanei mondiale, Croaţia pe care a zdrobit-o, acasă, cu 6-0! 

Suedia şi-a continuat forma bună şi în Liga Naţiunilor, câştigând o grupă cu Rusia şi cu Turcia şi promovând din B în A. 

În fine, Norvegia, ultima formaţie care va conta în grupa preliminară pentru Euro 2020, s-a descurcat şi ea foarte bine în Liga Naţiunilor. Nordicii au câştigat o serie cu Bulgaria, Cipru şi Slovenia şi au promovat şi ei, însă din C în B.

Prin comparaţie, România a terminat pe locul 2 în Liga C a Naţiunilor, după Serbia, ratând promovarea din C în B.


Preliminarii Euro 2020, grupa F
Spania
Suedia
Norvegia
România
Insulele Feroe
Malta

Etapa 1: 21-23 martie
Etapa a 2-a: 24-26 martie
Etapa a 3-a: 7-8 iunie
Etapa a 4-a: 10-11 iunie
Etapa a 5-a: 5-7 septembrie
Etapa a 6-a: 8-10 septembrie
Etapa a 7-a: 10-12 octombrie
Etapa a 8-a: 13-15 octombrie
Etapa a 9-a: 14-16 noiembrie
Etapa a 10-a: 17-19 noiembrie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările