România - Suedia, meciul anului: Avem o singură variantă realistă şi altele în care doar nebunii ar crede

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gata cu păcăleala meciurilor cu Feroe şi cu Malta! Pentru că, deşi au trecut opt etape din preliminariile Euro 2020, aceste naţionale „liliputane“, care n-au contat niciodată în lupta pentru calificare, sunt singurele învinse de elevii lui Cosmin Contra.

Şi, aşa se face că tricolorii au ajuns cu cuţitul la os, înaintea ultimelor două confruntări, cele cu Suedia (diseară, ora 21.45, Pro TV) şi cu Spania (luni, ora 21.45, Pro TV). 

Practic, sunt două partide cu echipe aflate în faţa noastră în clasament în care nu numai că n-avem voie să pierdem, dar contra nordicilor ne trebuie şi un scor care să le anuleze lor avantajul rezultatelor directe! Vorbim fie de un succes la limită, dar fără gol primit, fie de unul la două goluri diferenţă. Iar dacă vom îndeplini acest prim obiectiv ce pare extrem de greu de bifat, la ce a arătat România în precedentele opt partide, avem nevoie şi de un punct, la Madrid.

Toate celelalte scenarii, care au fost prezentate chiar pe site-ul frf.ro, fie că duc la calificarea Suediei, fie că înseamnă o situaţie SF pentru calificarea României. Iată-le:

*România - Suedia 2-1

Cu un egal al nostru la Madrid + victoria Suediei pe teren propriu cu Insulele Feroe, terminăm la egalitate de puncte cu nordicii. La meciuri directe, fiecare echipă a învins cu 2-1. Se trece, pentru departajare, la criteriul golaverajului general din grupă. Noi am avea +10, suedezii +8 şi meci acasă cu Insulele Feroe în care trebuie să câştige la doar un gol diferenţă.

Ar fi însă o utopie din partea noastră să ne bazăm pe aşa ceva, în condiţiile în care, în precedentele două deplasări, cu Spania şi cu România, Feroe a luat câte patru goluri de fiecare dată!

*România - Suedia se termină egal

E un scenariu care ne oferă, realist vorbind, şanse doar pe hârtie. Pentru că am rămâne la un punct în spatele Suediei şi ne-am califica doar cu mare noroc: victoria noastră la Madrid + remiză Suedia - Insulele Feroe. Varianta remizei Suedia - Insulele Feroe ar însemna calificare pentru noi şi dacă remizăm la Madrid, iar în meciul de vineri învingem Suedia, indiferent de scor.

Din păcate, să crezi că Suedia va remiza acasă cu Feroe înseamnă să fii un pic nebun.

*România bate atât Suedia, cât şi Spania

Înseamnă calificare sută la sută pentru tricolori, doar că e o variantă nerealistă la ce a jucat România până acum.

CITEŞTE ŞI:

Suedezii caută un pretext să iasă de pe teren la Bucureşti: Avertisment dur lansat de Janne Andersson

Scenariu de coşmar pentru România: Suedia se califică la Euro 2020 şi cu o înfrângere la Bucureşti

Clasament Grupa F

1. Spania                8    6    2    0    19-5    20

2. Suedia                8    4    3    1    18-9    15

3. România             8    4    2    2    17-8    14
4. Norvegia             8    2    5    1    13-10    11

5. Insulele Feroe     8    1    0    7    4-23    3
6. Malta                   8    1    0    7    2-18    3
 

Programul meciurilor rămase de disputat

15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe (ora 19.00), România – Suedia, Spania – Malta (de la ora 21.45)
18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (toate de la ora 21.45)

Lotul României pentru meciurile cu Suedia şi cu Spania

*Portari: Tătăruşanu (Lyon), Niţă (Sparta Praga), Lung jr (Kayserispor)

*Fundaşi: Mogoş (Cremonese), Benzar (Lecce), Rus (Fehervar), Nedelcearu (FC Ufa), Cristea (FCSB), Burcă (CFR Cluj), Bancu (CS U Craiova), Toşca (Gaziantep)

*Mijlocaşi: Deac (CFR Cluj), I. Hagi (Genk), R. Marin (Ajax), Băluţă (Brighton), Nistor (Dinamo), Cicâldău (CS U Craiova), Mitriţă (New York City), Fl. Coman (FCSB), Stanciu (Slavia Paraga), Budescu (Astra)

*Atacanţi: Keşeru (Ludogoreţ), Puşcaş (Reading), Alibec (Astra)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite