România şi-a făcut echipă naţională de cricket

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai nouă echipă naţională înfiinţată în România, cea de cricket masculin, îşi va face apariţia la primul său turneu intrenaţional organizat de Macedonia, în perioada 10-17 iulie.

Reprezentativa noastră, care este formată doar din doi români şi restul expaţi, a fost repartizată în Grupa A alături de naţionalele Croaţiei, Ungariei şi Macedoniei, în timp ce în grupa B se vor întâlni Bulgaria, Rusia, Serbia şi Ţara Galilor.

„În echipa noastră sunt jucători din Sri Lanka, India, Pakistan, Australia, Marea Britanie, dar şi doi sportivi români. Acest turneu reprezintă prima ieşire oficială a unei echipe româneşti în circuitul internaţional de cricket. Denumirea oficială va fi de «black bears/urşii negri», deoarece avem cea mai mare colonie de urşi din Europa", a spus Gabriel Marin, preşedintele Cricket România.

Recunoscut oficial în 2009, cricketul a adunat în toată ţara sute de adepţi care vor să se familiarizeze cu acest sport. Mai mult, în curând se va începe construcţia unui complex destinat cricketului.

„Am semnat contractul de concesiune pe 49 de ani a cinci hectare la Moara Vlăsiei. Săptămâna viitoare vor începe lucrările de construcţie, iar valoarea investiţiei, ce va fi finalizată în 2011, se ridică la aproape zece milioane de euro. Stadionul de la Moara Vlăsiei va fi singurul din Europa continentală care va avea suprafaţa de joc naturală şi nu artificială", a completat Marin.

„Obiectivul este anul acesta să ajungem în arena internaţională. Principalul adversar va fi Ţara Galilor", a declarat unul dintre jucătorii naţionalei, Andrew Begg. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite