România se salvează pe final de la o ruşine istorică cu Insulele Feroe. După un meci tern, şansele de a ajunge la Euro 2020 rămân intacte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puscas

Naţionala de fotbal a României nu ar fi trebuit să aibă niciun fel de emoţii cu cea mai slabă echipă a grupei F. Pe teren însă, lucrurile au stat cu totul altfel.

Reprezentativa României a învins, sâmbătă, la Torshavn, cu scorul de 3-0 (0-0), selecţionata Insulelor Feroe, într-un meci din etapa a şaptea a grupei F de calificare la Campionatul European din 2020. Tricolorii au marcat în ultimele 20 de minute.

Chiar dacă Insulele Feroe avea până la meciul de azi înfrângeri pe linie în grupa F şi un golaveraj dezastruos, 3-20, până la pauză nu a fost nicio diferenţă între cele două echipe.

Formula ultra ofensivă gândită de Contra nu a lăsat urme şi pe tabelă. Cele două vârfuri autentice, Andone si Puscas, au fost aproape inexistente, chiar dacă au fost susţinute de tripleta ofensivă  Stanciu - Hagi - Coman, ultimul titular la debutul în naţionala mare,

Astfel, pentru România, prima repriză a fost doar o continuare a întâlnirii precedente din preliminariile Euro 2020, meciul anost cu cealaltă codaşă a grupei, Malta, când echipa lui Contra a obţinut o victorie chinuită, 1-0. 

Sâmbătă seara, prima ocazie a tricolorilor a fost consemnată în minutul 16 şi nu a venit ca urmare a unei acţiuni de atac bine închegate, ci după o gafă a portarului. La o centrare banală, Nielsen a scăpat mingea din mână, Andone a fost pe fază, dar şutul său a fost total imprecis.

Nedelcearu, iertat de eliminare


În minutul 18 Nedelcearu a greşit la 45 de metri de poartă şi a fost nevoit să faulteze în postură de ultim apărător. Arbitrul l-a iertat pe român de eliminare şi a scos doar cartonaşul galben, decizie îndelung contestată de jucătorii gazdelor.


Trei minute maii târziu, o nouă ieşire hazardată a portarului advers putea fi sancţionată de Hagi, şutul românului fiind parat de acesta. 

Minutul 32 a adus prima mare ocazie a gazdelor, dar Tătăruşanu a respins în corner lovitura de cap Hendriksson. 

Stanciu a mai încercat de două ori poarta adversă, în minutele 28 şi 34, dar primul şut a fost prins fără probleme de Nielsen, în timp ce al doilea nu a nimerit ţinta.

Chiricheş s-a rupt

Singurul eveniment notabil până la pauză a fost accidentarea lui Chiricheş din minutul 36. Căpitanul României a vrut să blocheze un adversar, a făcut întindere, a fost schimbat cu Adrian Rus şi aproape sigur nu va putea juca împotriva Norvegiei.

România a jucat la fel de prost şi în debutul reprizei secunde, primele semne de viaţa apărând în jocul tricolorilor după minutul 58. Staciu a încercat poarta de la mare distanţă, am mai avut două cornere executate periculos şi un cap Puşcaş prins de portar. 

Keşeru l-a înlocuit pe Andone (63) şi Mitriţă pe Coman (68), şi lucrurile au început să se schimbe în jocul tern al tricolorilor. Primul gol a venit pe filiera Staciu - Puşcaş (74). Mijlocaşul a gândit o pasă genială în adâncime, atacantul s-a demarcat inteligent şi a reuşit să strecoare mingea pe lângă portar. Minutul 83 a adus liniştea în tabăra noastră, o combinaţie Keşeru-Mitriţă a fiind finalizată de atacantul celor de la New York City cu un şut tare şi plasat. La ultima fază de joc, Keşeru a dat lovitura de graţie, 3-0, rolul de servant fiind jucat de Mitriţă. 

CITEŞTE ŞI:

Surpriză în Norvegia - Spania! Gazdele au înscris în minutele de prelungire. Cum arată acum clasamentul grupei României

România, la un pas de o catastrofă: Cu cine s-au chinuit jucătorii naţionalei mai bine de o repriză

Cosmin Contra, încântat de jocul României. Cât de gravă este accidentarea lui Chiricheş

Alexandru Mitriţă, reacţie după victoria cu Insulele Feroe. Ce spune despre incidentul cu Cosmin Contra

Insulele Feroe (3-4-3): Nielsen - Vatnsdal, A. Gregersen, Baldvinsson - Rolantsson, Hendriksson, Hansson, Davidsen - Vatnhamar, Olsen, Bjartalio. Antrenor: Lars Olsen (58 de ani).
 

Rezerve: Bartalsstovu, Danielsen, Edmundsson, Egilsson, Eriksen, Frederiksberg, Gestsson, Joensen, Johannesen, Jonsson, Justinussen, Nielsen.

Romania (4-1-3-2): Tătăruşanu - Benzar, Nedelcearu, Chiricheş, Bancu - Anton - Hagi, Stanciu, Coman - Puşcaş, Andone. Antrenor: Cosmin Contra (43 de ani).
 

Rezerve: Ionuţ Radu, Niţă, Bordeianu, Cicăldau, Deac, Keşeru, Marin, Mitritţă, Mogoş, Nistor, Rus, Toşca.

Tot sâmbătă, în celelalte meciuri ale grupei F s-au înregistrat următoarele rezultate:

Malta - Suedia 0-4
Danielson 11, Larsson 58, 71- ambele din penalti, Agius 66 -autogol


Norvegia - Spania 1-1
King 90+3 - penalti / Saul 47 (foto - numărul 8)

Clasament Grupa F

1. Spania                7    6    1    0    18-4    19
2. Suedia                7    4    2    1    17-8    14

3. România             7    4    1    2    16-7    13

4. Norvegia             7    2    4    1    12-9    10
5. Malta                  7    1    0    6    2-17      3
6. Insulele Feroe    7    0    0    7    3-23      0


Programul meciurilor rămase de disputat

15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (toate de la ora 21:45)
15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (toate de la ora 21:45)
18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (toate de la ora 21:45)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite