România s-a umplut de penibil şi cu Japonia: Am terminat Mondialul cu meci pierdut la un scor şocant

România s-a umplut de penibil şi cu Japonia: Am terminat Mondialul cu meci pierdut la un scor şocant

Crina Pintea a făcut un meci groaznic, la fel ca şi restul colegelor ei

Cine a crezut că România a atins apogeul penibilului în meciurile cu Spania (înfrângere la 15 goluri), cu Rusia (înfrângere la 9 goluri) şi cu Suedia (înfrângere la 12 goluri) s-a convins că s-a înşelat, după ce a început confruntarea cu Japonia, ultima pentru fete la acest Mondial.

Şi dacă ai fi văzut pentru prima data în viaţa ta un meci de handbal, ai fi rămas cu gura căscată de neputinţa echipei României! Mai bine zis, ţi-ar fi fost milă de aceste fete! Fără Laura Oltean (accidentată) şi cu Neagu lăsată pe bancă, epuizată după un turneu în care a tras echipa după ea, România a fost, pe scurt, o ruşine.
 
Fără apărare, fără poartă, fără atac, fără pivot, cu greşeli elementare comise pe bandă şi cu un selecţioner incapabil de a schimba ceva în reprizele de time-out. 
 
De partea cealaltă, Japonia, gazda turneului, care însă nu e nicidecum o echipă din elita handbalului feminin, şi-a sfâşiat adversara lipsită de vlagă. Cu nişte handbaliste mărunte, dar care au jucat de parcă imaginile erau date pe repede înainte, când mingea era la ele, Japonia a umilit România!
 
Sunami ne-a lovit încă din secunda 28, iar startul dezolant al fetelor din meciul de ieri, cu Suedia, s-a repetat: 4-1 Japonia în minutul 4. Româncele au reuşit să se apropie, cât de cât, de nipone doar între minutele 6 şi 7, atunci când diferenţa de scor s-a redus la două goluri: 4-2 şi 5-3. Apoi, România a devenit sacul de box al gazdelor!
 
Între minutele 12 şi 17, elevele lui Ryde n-au existat pe teren, n-au marcat, au luat goluri pe bandă, iar tabela a ajuns să afişeze un scor incredibil: 12-5 Japonia. Perianu ne-a mai scos din vrie cu un gol, dar dezastrul a continuat şi în apărare şi în atac! În minutul 27, s-a înregistrat cea mai mare diferenţă de scor de până atunci: 16-6! Japonia avea zece goluri în faţă şi şi-a păstrat acest avans uriaş şi la finalul reprizei: 18-8! Pe bancă, Neagu era, pur şi simplu, distrusă de cele văzute.
 
Vreo revenire pentru România după pauză? Nici vorbă de aşa ceva! Mai mult,Japonia s-a dus la chiar 12 goluri: 22-10 (min. 37), 25-13 (min. 42) şi 26-14 (min. 45). 
 
S-a terminat 37-20 pentru Japonia, ceea ce ar echivala cu o înfrângere cu 0-6, dacă facem comparaţia cu fotbalul! Adică, o ruşine istorică. 
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
 
 
 
 
 
12
e locul pe care se va clasa România la finalul acestui Mondial. Japonia, ţara gazdă, a prins locul 10 după victoria de astăzi.
      
Grupa Principală II
 
Ultima etapă, astăzi
 
*Spania - Rusia 26-36
 
*România - Japonia 20-37
Au marcat pentru România: Udriştioiu (4), Perianu (4), Pintea (3), Polocoşer (2), Ostase (2), Seraficeanu (1), Zamfirescu (1), Vizitiu (3)
 
 *Muntenegru - Suedia 26-23
 
Clasament
1. Rusia 5 meciuri, 10 puncte
2. Spania 5 meciuri, 7 puncte
3. Muntenegru 5 meciuri, 6 puncte
4. Suedia 5 meciuri, 5 puncte
5. Japonia 5 meciuri, 2 puncte
6. România 5 meciuri, 0 puncte
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: