România - Rusia, 2-2. Jaqueline Cristian, prima reacţie după victoria care le duce pe „tricolore“ la dublu decisiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jaqueline Cristian, emoţionată după victoria din meciul patru contra Rusiei
Jaqueline Cristian, emoţionată după victoria din meciul patru contra Rusiei

Jaqueline Cristian, 21 ani, şi-a găsit cu greu cuvintele după victoria uriaşă din meciul patru al confruntării din Fed Cup, dintre România şi Rusia.

Încerc să-mi găsesc cuvintele, tremur, nu ştiu ce să spun, cum să încep acest discurs... Mulţumesc că aţi venit, că mă susţineţi. Simt energia, am fost foarte emoţionată, vă mulţumesc. Sunt foarte emoţionată. Încă de la început am crezut că pot să obţin victoria. Când am intrat pe teren, mi-am spus că trebuie să mă bucur, că e şansa mea şi trebuie să mă bucur de ea, să profit. Am simţit toată bucuria publicului şi a staff-ului şi am reuşit, a spus bucureşteanca adoptată deja de clujeni, cu un zâmbet larg şi câteva lacrimi în colţurile ochilor, în interviul în limba engleză.

„Vă mulţumesc mult de tot, m-aţi ajutat extrem de mult. Vă iubesc mult de tot! Mulţumesc!“, le-a spus apoi, în română, Jaqueline Cristian.

Jaqueline Cristian a intrat din postura de rezervă în ultimul meci de simplu contra rachetei numărul doi a Rusiei, Veronika Kudermetova (38 WTA), în locul coechipierei sale de la dublu, Gabriela Ruse, răcită.

România (căpitan nejucător - Florin Segărceanu):

Ana Bogdan (27 ani, 90 WTA)
Irina Bara (24 ani, 160 WTA)
Gabriela Ruse (22 ani, 166 WTA)
Jaqueline Cristian (21 ani, 197 WTA)
Raluca Olaru (30 ani, 47 WTA la dublu)

Rusia (căpitan nejucător - Igor Andreev):

Ekaterina Alexandrova (25 de ani, 28 WTA)
Veronika Kudermetova (22 de ani, 38 WTA)
Anna Blinkova (22 de ani, 54 WTA)
Anna Kalinskaya (21 de ani, 109 WTA)

Absenţe de ultimă oră pentru Rusia în duelul cu România

Rusia, cu şapte jucătoare în prima sută mondială, va fi condusă din teren contra României de cea mai bine clasată jucătoare a sa, Ekaterina Alexandrova (25 ani, 28 WTA), campioană la Shenzhen în prima săptămână a sezonului, dar debutantă în Fed Cup. Deşi fuseseră convocate, Igor Andreev nu se va putea baza la Cluj pe Pavlyuchenkova (33 WTA, sfertfinalistă la Australian Open) şi Kuzneţova (câştigătoare a două titluri de Mare Şlem). Alte trei tinere jucătoare, Veronika Kudermetova (22 ani, 38 WTA) şi Anna Kalinskaya (21 ani, 109 WTA), fără victorii la simplu în Fed Cup, plus Anna Blinkova (21 ani, 54 WTA), convocată de urgenţă de Andreev, vor juca împotriva României.

Format nou în Fed Cup adoptat de Federaţia Internaţională de Tenis

Fed Cup adoptă o reformă similară cu cea implementată în Cupa Davis, anul trecut. Acum, 16 echipe, printre care România şi Rusia, SUA, Germania şi Spania luptă pentru calificarea la primul turneu final Fed Cup, cu 12 echipe, programat în perioada 14-19 aprilie 2020, la Budapesta. Patru ţări sunt deja calificate: finalistele Fed Cup 2019, Franţa şi Australia, ţara gazdă - Ungaria şi Cehia - beneficiara unui wildcard, datorită celor şase trofee câştigate în ultimii nouă ani.

Indiferent de rezultatul de la Cluj, echipa României se va reuni din nou în aprilie. Dacă se impune, România merge la turneul final de la Budapesta, unde cele 12 echipe participante vor fi împărţite în patru grupe de câte trei, câştigătoarele fiecărei grupe avansând în semifinale, care vor decide ulterior finalistele. Învinsele duelurilor din acest weekend vor juca, tot în aprilie, un play-off împotriva celor mai bune echipe din Grupa I zonală, pentru un loc în calificările pentru turneul final Fed Cup 2021.

În noul format propus de ITF, traseul spre trofeu este mai lung: în vechea formulă, România ar fi avut de învins trei adversare, în timp ce acum trebuie să treacă de cinci adversare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite