România se revoltă: de ce a fost sacrificat Mihai Nistor de arbitri şi cum au descris oficialii români mascarada de la Rio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Nistor. FOTO: AP
Mihai Nistor. FOTO: AP

În primul meci pe care l-a disputat la categoria +91 kg, Mihai Nistor (25 de ani) a fost declarat învins în duelul cu Hussein Iashaish (Iordania). Iar asta în condiţiile în care pugilistul arab a fost numărat de două ori, fiind aproape de KO!

România continuă să plătească scump pentru războiul pe care fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box (FRB), Rudel Obreja, l-a pornit împotriva Asociaţiei Internaţionale de Box Amator (AIBA).
 

La JO 2008, Obreja a organizat o conferinţă neautorizată în care a vrut să demaşte neregulile legate de delegările arbitrilor. Pe lângă faptul că i s-a închis microfonul, Obreja a fost suspendat, ulterior, 11 ani de AIBA, iar FRB a fost dezafiliată pentru o perioadă. Acum, cu un singur reprezentant la JO 2016, România a fost carne de tun pentru arbitri.
 

În primul meci pe care l-a disputat la categoria +91 kg, Mihai Nistor (25 de ani) a fost declarat învins în duelul cu Hussein Iashaish (Iordania). Iar asta în condiţiile în care pugilistul arab a fost numărat de două ori, fiind aproape de KO! Prin victoria cu Nistor, sportivul iordanian a ajuns la un meci cu campionul mondial, francezul Tony Victor James Yoka. Nistor a explicat pentru „Gazeta Sporturilor“ că tocmai de aceea a fost furat.

„Îi fac culoar francezului Yoka. El se temea să lupte cu mine. Francezii au un om nou în conducerea AIBA şi o să vedeţi că o să scoată câţiva campioni olimpici aici. Yoka pierde doar, cine ştie, prin KO, altfel e campion olimpic. Genul acesta de hoţie îndepărtează lumea de sport!“, a declarat campion mondial absolut AIBA Pro Boxing la categoria supergrea.

60 de ani au trecut de la ultima medalie de aur cucerită de boxul românesc la Jocurile Olimpice, în 1956, de Nicolae Linca.Am asistat la ceva ruşinos pentru sport. Rezultatul nu mai poate fi întors, dar lucrurile nu vor rămâne aşa.Octavian Morariu membru în Comitetul Internaţional Olimpic
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite