România se revoltă după declaraţiile norvegienilor despre copiii prezenţi la meci: Burleanu trece la ameninţări!

România se revoltă după declaraţiile norvegienilor despre copiii prezenţi la meci: Burleanu trece la ameninţări!

În ultimele ore, presa norvegiană şi stafful naţionalei acestei ţări au criticat vehement prezenţa celor mici pe „Arena Naţională“. Scârbit, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal a luat atitudine.

Dacă presa internaţională a remarcat atmosfera frumoasă în care s-a desfăşurat partida România – Norvegia de marţi seară, în schimb, nordicii ba s-au plâns de „sunete asurzitoare, tribale“ ale celor mici, ba au susţinut că România, pedepsită pentru rasism şi pentru scandări xenofobe, n-ar fi trebuit să beneficieze de susţinerea fanilor, indiferent de vârsta acestora.
 
Indignat de aceste reacţii, Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a trecut la contraatac şi, în dialog cu Digi Sport şi cu Telekom Sport, a spus că ia în calcul inclusiv informarea forului european după atacurile norvegienilor.
 
Ce a spus Răzvan Burleanu?
 
*Selecţionerul Norvegiei greşeşte când consideră că poporul român e unul rasist sau xenofob, confundă ţările probabil. Am rămas şi noi uimiţi de reacţia lor. Considerăm că e o insultă adusă copiilor noştri. Vom informa UEFA!
 
*Norvegienii spuneau că nu sunt obişnuiţi cu copii în tribună pentru că nu li se întâmplă să fie interzişi suporteri. Asta ne-am dori şi noi, peste 10, 15 ani să ni se întâmple. 
 
*Ceea ce e îmbucurător e că, dacă acum cinci ani, aveam vreo 10.000 de ultraşi în tribune atunci când echipa naţională juca, acum numărul acestora s-a redus la 200, 300. 200, 300 de persoane care se gândesc la ele însele şi nu la toţi ceilalţi. 
 
*S-a văzut clar că şi la meciul cu Spania am avut grup de 200, 300 de persoane, în rest, stadionul imediat cum i-a auzit cu aceste scandări rasiste şi xenofobe a reacţionat imediat.
 
CITEŞTE ŞI: 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: