România a renunţat la o jucătoare cu o ascensiune fenomenală: De ce Mihaela Buzărnescu nu va juca la Fed Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La începutul anului 2017, Mihaela Buzărnescu se afla mai jos de locul 500 în ierarhia WTA. În acest moment, ea e vecină de clasament cu Maria Şarapova (41 WTA).

România se pregăteşte pentru duelul cu Canada din Fed Cup, meciurile din 10 şi 11 februarie urmând să stabilească echipa care va ataca promovarea în Grupa Mondială I.

După ce Simona Halep a anunţat că nu va juca pentru România la Cluj, căpitanul nejucător, Florin Segărceanu le-a convocat pe Sorana Cîrstea (38 WTA), Irina Begu (37 WTA), Raluca Olaru (45 WTA la dublu) şi Ana Bogdan (86 WTA).

De fapt, primele trei sportive fuseseră chemate de la începutul lunii, iar includerea Anei Bogdan a venit după ce Simona Halep a renunţat să joace la Cluj.

Această alegere a surprins un pic, în condiţiile în care Segărceanu avea şi varianta înlocuirii lui Halep cu Buzărnescu (43 WTA), finalistă la Hobart şi mult mai bine clasată decât Ana Bogdan.

Oficialul echipei României de Fed Cup a explicat la Telekom Sport de ce a chemat-o pe Ana Bogdan, renunţând la Mihaela Buzărnescu.

Ce a spus?

*Ana Bogdan e o jucătoare care a evoluat foarte bine în ultima perioadă. E în premieră convocată în echipa României. 

*Când am aflat că nu va juca Simona Halep, am vorbit pe rând cu fetele. Le-am luat în ordinea clasamentului, aşa că prima dată am discutat cu Mihaela Buzărnescu, însă programul ei era puţin diferit. Are o perioadă foarte bună, creşte mult în clasament şi a preferat să se axeze pe cât mai multe turnee pentru a urca în clsament.

E în America

După ce a pierdut finala de la Hobart cu Mertens, Buzărnescu a fost eliminată de la Australian Open în turul I, având ghinionul de a da peste Wozniacki. Daneza s-a impus cu 6-2, 6-3.

Buzărnescu s-a dus apoi în SUA, acolo unde a avansat până în turul 4 într-un turneu ITF la Midland. A fost eliminată de Brengle (78 WTA), scor 4-6, 1-6.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite