România răsuflă uşurată! Decizia Comisiei de Disciplină a UEFA, după acuzaţiile de rasism lansate de Suedia

România răsuflă uşurată! Decizia Comisiei de Disciplină a UEFA, după acuzaţiile de rasism lansate de Suedia

Comisia de Disciplină a decis că nu au fost incidente rasiste la partida România - Suedia din preliminariilor EURO 2020.

Comisia de Disciplină a UEFA a stabilit că nu au existat manisfestări rasiste în timpul partidei România - Suedia, disputată pe data de 15 noiembrie, pe Arena Naţională. Astfel, România a scăpat de o nouă suspendare a terenului. Totuşi, Federaţia Română de Fotbal va avea de achitat o amendă în valoare de 40.500 euro, din cauza incidentelor din tribună.

Recidivistă, România se aştepta la sancţiuni dure din partea UEFA, după ce Suedia a reclamat că a fost ţinta rasismului în timpul meciului din preliminariile EURO 2020. Deşi iniţial, în baza mărturiilor a doi fotbalişti suedezi şi a unei înregistrări în care fotbalistul Alexander Isak era apostrofat de suporterii români, UEFA a considerat că se impune o anchetă, desemnând un inspector disciplinar care să ancheteze cazul de la Bucureşti, speţa a primit o soluţionare favorabilă tricolorilor, după ce însuşi selecţionerul Suediei a declarat la conferinţa de presă de la finalul partidei că nu a auzit astfel de scandări cu caracter rasist.
 
România a fost investigată la Nyon în baza a cinci capete de acuzare legate de problemele disciplinare:
*Folosirea de bannere interzise
*Scandări interzise
*Folosirea materialelor pirotehnice
*Obiecte lansate pe teren
*Scandări rasiste

România a scăpat de ultimul cap de acuzare, cel mai sensibil, care ar fi atras automat o sancţiune care, cel mai probabil, ar fi lăsat naţionala lui Rădoi să joace fără spectatori în Liga Naţiunilor 2020. În schimb, Federaţia Română de Fotbal a fost amendată cu 40.500 de euro pentru folosirea materialelor pirotehnice, aruncarea de obiecte în teren şi afişarea de bannere interzise.
 
CITEŞTE ŞI:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: