România rămâne în „Epoca de piatră“ a arbitrajului: S-a aflat de ce nu vom avea VAR prea curând în Liga I

România rămâne în „Epoca de piatră“ a arbitrajului: S-a aflat de ce nu vom avea VAR prea curând în Liga I

Gino Iorgulescu, preşedinte LPF

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunţat că drepturile TV pentru meciurile din Liga I au fost vândute, fără licitaţie, pentru următorii cinci ani.

Astfel, s-a obţinut suma de 28 de milioane de euro plus TVA pentru fiecare an. 

„Noi suntem mulţumiţi, cluburile la fel. Au stat cu emoţii, credeau că nu mai putem face un asemenea contract. Nu s-a făcut licitaţie, pentru că se luau mai puţini bani“, a explicat preşedintele LPF, Gino Iorgulescu. 

Din suma obţinută, cluburile din Liga I se vor alege cu 26,6 milioane de euro, deoarece un procent de 5% din bani (adică 1,4 milioane de euro) va ajunge la Federaţia Română de Fotbal. FRF va direcţiona această sumă spre cluburile din liga a doua şi a treia. 

Întrebat când va fi implementat arbitrajul video (VAR) în Liga I, Iorgulescu n-a putut oferi un termen concret: „Problema se rezumă la bani, pentru că nu poţi obliga cluburile să dea din banii proveniţi din drepturile TV. Ar fi o sumă în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: