România va plăti scump pentru ce a făcut la Mondiale: Când va veni „decontul“ pentru fete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Exceptând revenirea miraculoasă din finalul meciului cu Ungaria, câştigat la un gol diferenţă în ultimele secunde, România a făcut un Mondial îngrozitor.

Înfrângere la 15 goluri diferenţă cu Spania, la 9 goluri diferenţă cu Rusia şi, astăzi, la 12 goluri diferenţă în faţa Suediei! Iată bilanţul rezultatelor dezastruoase înregistrate de România la Mondiale.

Iar pe lângă aceste eşecuri usturătoare, fetele au pierdut şi cu Muntenegru (la un gol diferenţă) şi s-au chinuit să treacă de Senegal şi de Kazahstan. Practic, Mondialul nostru s-a rezumat la victoria dramatică obţinută cu Ungaria, rezultat care ne-a trimis în Grupa Principală II. Chiar şi în acel meci însă, tricolorele au jucat prost în cea mai mare parte a întâlnirii!

Ce înseamnă acest şir de rezultate dezolante? Pe scurt: am ratat obiectivul, o clasare între primele 7 la această ediţie a Mondialului. În mod normal, doar o prezenţă între primele 7 ne-ar fi trimis la turneele preolimpice. Totuşi, o conjunctură favorabilă face să prindem „preolimpicele“ datorită locului 4 obţinut, anul trecut, la Europene.

Din păcate, acest lucru înseamnă că vom avea o grupă infernală în drumul nostru spre JO 2020, cu două naţionale europene în seria noastră! Dacă ne-am fi clasat între primele 7 la Mondiale, atunci am fi prins urna a doua la tragerea la sorţi şi am fi avut doar o singură „colegă“ din Europa.

Cele trei turnee preolimpice sunt programate pentru prima parte a anului 2020. Fiecare serie va avea patru naţionale, primele două clasate urmând să obţină biletele pentru Tokyo.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite