România a pierdut prima manşă a barajului pentru calificarea la CM de handbal masculin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala masculină de handbal a României a pierdut, pe teren propriu, în faţa Suediei, meciul tur din barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2015. Tricolorii au cedat la limită, scor 24-25, dar păstrează şanse pentru a ajunge la turneul final.

România, la primul meci oficial cu antrenorul Christian Gaudin pe banca tehnică, a evoluat foarte curajos împotriva Suediei, chiar dacă a pierdut la un gol diferenţă. Tricolorii au început bine partida şi nu au ţinut cont că joacă împotriva unei medaliate cu argint la Jocurile Olimpice din 2012. Scorul a fost foarte strâns în prima parte, la pauză echipa noastră naţională intrând în avantaj la cabine, scor 9-8. 

În partea secundă, mânaţi de la spate de un public entuziast, elevii francezului Gaudin s-au distanţat chiar şi la trei goluri pe tabelă, dar nu au reuşit să ţină de avantaj până la final. Ultimul minut a fost cel mai dramatic al partidei. România a egalat la 24 şi a obţinut o eliminare definitivă a unui adversar. Cu un om în plus, tricolorii s-au apărat om la om, dar, în ultimele secunde, un suedez a găsit o breşă în apărarea noastră, a pătruns şi a fost faultat, iar arbitrii nu au ezitat să acorde lovitură de la 7 metri. În ultima secundă, Suedia a marcat golul victoriei, care o face favorită pentru calificarea la turneul final din ianuarie 2015. Scor final 25-24 pentru nordici.

Meciul retur va avea loc pe 15 iunie, la Goteborg, în Suedia. România are nevoie de o victorie la două goluri diferenţă în deplasare pentru a se califica la Mondialul din 2015.

România: Mihai Popescu, Ionuţ Ciobanu — Florin Acatrinei, Mihai Alexandru Asoltanei, Andrei Mihalcea (2 goluri), Valentin Ghionea (8), Marius Sadoveac (5), Dragoş Iancu (2), Cristian Fenici (1), Marius Novanc, Ionuţ Rotaru (1), Alexandru Csepreghi (2), Albert Cristescu (1), George Buricea (1), Bogdan Criciotoiu (1), Ciprian Şandru. Antrenor: Christian Gaudin.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite