România pierde semifinala cu Germania, 2-4 (2-1), după un meci în care a avut energie doar pentru o repriză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Germania - România - semifinală CE U21 / FOTO Guliver / Getty Images / 27 iun 2019

Tricolorii mici au jucat excepţional primele 45 de minute ale duelului pentru calificarea în finala, au condus la pauză, dar nu au putut menţine ritmul până la final şi au părăsit terenul cu capetele plecate

GALERIE FOTO

Meciul dintre Româniai şi Germania a avut dezavantajul desfăşurării pe o vreme care nu este recomandată pentru nimic altceva decât o baie în piscină alături de consumul a cât mai multe băuturi răcoritoare. Canicula de la Bologna, 38 de grade la începtulul meciului, nu i-a oprit pe inimoşii suporteri ai naţionalei să vină la stadion, aproximativ 15.000 din cei 16.200 de spectatori din tribune fiind români.

Minutul 8 a adus prima ocazie a meciului. O minge pierdută la mijlocul terenului a declanşat un atac în superioritate numerică al nemţilor, acţiune ofensivă terminată cu un şut foarte periculos al lui Öztunali, blocat însă de Băluţă. 


După primele 10 minute echilibrate, România a dominat intervalul de timp dintre minutele 10-20, echipa lui Rădoi a jucând uneori cu fundaşii la mijlocul terenului. Minutul 12 a venit cu prima oportunitate de a marca şi pentru România, Puşcaş cu capul, în urma unei lovituri de colţ. La poarta noastră, Radu a avut şi el o intervenţie bună, şut la colţul scurt, în minutul 19. 

În minutul 21, şutul lui Mann, în poziţie ideală, este blocat de un apărător advers. Din respingere, germanii au plecat pe contraatac, Amiri a făcut o cursă de peste 50 de metri şi a finalizat cu un şut puternic de la marginea careului mare.

România a nu acuzat şocul, din contră. Dominarea teritorială s-a transformat într-un asediu total. 3 minute de la primirea golului, o combinaţie Hagi - Puşcaş îl lasă pe ultimul singur cu portarul, dar mingea loveşte bara. Nu avem timp să ne lamentăm pentru că arbitrul are suspiciuni de penalty, fault la Hagi, iar o scurtă verificare cu ajutorul sistemului VAR îi confirmă bănuielile. Puşcaş trage tare, Nübel ghiceşte colţul, atinge mingea, dar nu o poate opri să intre în poartă (minutul 26 -  foto). 

Iureşul românilor nu se domoleşte însă. Pe fondul mai multor cornere şi centrări, în minutul 30, Băluţă prinde o bombă de la 28 de metri, portarul respinge în lateral, Puşcaş ajunge primul, dar scoate doar un corner. 

Abia în minutul 34 Germania are o nouă ocazie de a înscrie, dar un şut din mijlocul careului este total imprecis.

În minutul 44 România are o acţiune de atac desăvârşită. Ianis, pasă de 30 de metri, Ivan preia tatonat de doi adversari, centrează perfect pentru Puşcaş, care înscrie plasat cu capul de la 8 metri.

În minutele de prelungire, Puşcaş a fost la un pas de triplă, dar portarul nemţilor a avut o intervenţie fabuloasă şi a reuşit să respingă o nouă lovitură de cap a atacantului român.

România a continuat repriza secundă exact de unde lăsase lucrurile înainte de pauză, iar Puşcaş a avut nevoie de doar 25 de secunde pentru 2 şuturi de la marginea careului, ambele blocate. 

În minutul 50, Hagi are o intervenţie copilărească şi îşi ţine adversarul direct la limita careului mare. Arbitrul nu stă pe gânduri şi acordă penalty. Radu se duce pe direcţia balonului, dar nu reuşete să îl respingă. 2-2.

Două minute mai târziu, Radu are o dublă intervenţie, la o înghesuială în careul nostru mic. Faza a fost însă suspectă şi de ofsaid. 

După ce a reuşit egalarea, Germania a devenit 'vioara întâi' a meciului. Maşinăria germană de fotbal, care a avut şi o zi în plus de odihnă faţă de băieţii noştri, s-a pus în mişcare şi a împins tot mai mult jocul spre careul lui Radu. Nu au fost ocazii mari la poarta noastră, dar România a avut reale probleme în a se mai apropria de careul advers. 

Rădoi l-a scos pe Ivan şi i-a făcut loc lui Coman (min 55), iar Cicâldău a fost înlocuit cu Ciobanu (min 69), dar nu s-a simţit nicio ameliorare în jocul nostru. 

În minutul 70 ne-a stat inima în loc. Waldschmidt, aflat în poziţie foarte periculoasă şi destul de liber, încearcă o execuţie pretenţioasă, dar nu prinde cadrul porţii.  Minutele 83 şi 85 au adus două ocazii imense la poarta lui Radu, în ambele situaţii şuturile atacanţilor nemţi fiind total lipsite de precizie. 

Cu trei minute înainte de final, Rădoi a făcut şi ultima schimbare a timpului regulamentar, Tarbarcea Petre în locul lui Puşcaş. 

Norocul României se epuizează în minutul 90, când Germania ne dă lovitura de graţieWaldschmidt execută perfect o lovitură liberă de la 22 de metri, Radu se întinde, dar nu se poate opune, bară-gol. 3 minute mai târziu, o nouă lovitură liberă, acordată în urma unui fault care a dus la eliminarea lui Paşcanu, a fixat rezultat final 4-2 (Amiri).

Ultimul fluier al arbitrului îi găseşte pe băieţii lui Rădoi cu capetele plecate şi cu ochii în lacrimi.

Echipele de start

România: 1. Radu  – 6. Manea, 5. Nedelcearu, 4. Paşcanu, 3. Ştefan – 21. Băluţă, 17. Cicâldău – 8. Man, 10. Hagi, 19. Ivan – 9. Puşcaş. Selecţioner: Mirel Rădoi

Germania: 1. Nübel – 3. Klostermann, 4. Tah, 5. Baumgartl, 14. Mittelstädt – 6. M. Eggestein – 19. Neuhaus, 8. Dahoud, 7. Öztunali – 10. Waldschmidt, 18. Amiri. Selecţioner: Stefan Kuntz

Meciul a fost arbitrat de israelianul Orel Grinfeld. 

Citeşte şi

Ionuţ Radu: „Rămâne şi puţină dezamăgire. Voiam să fim amintiţi ca fiind cei care nu se mulţumesc cu puţin“

Mirel Rădoi, mesaj filosofic după eliminarea României de la Euro U21: „Nu ni se va da nimic gratis“

George Puşcaş: „Pot plânge de fericire, de tristeţe nu am de ce. Am scris istorie“

Gheorghe Hagi: „Este o generaţie de excepţie. Ne-am bătut cu  Germania de la egal la egal“

Ianis Hagi: „Avem 15 ani de carieră în faţă, nu avem de ce să fim supăraţi“

Gică Popescu: „Mulţi jucători de la noi nu mai puteau pur şi simplu să alerge“ Anunţă un transfer surpriză pentru Ianis

Înaintea semifinalei cu Germania, Klaus Iohannis a transmis un mesaj echipei naţionale de tineret a României

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite