România pierde un fotbalist cu nouă goluri la naţională: se retrage unul dintre cei mai talentaţi jucători din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Pancu a fost, la un moment dat, decarul naţionalei. FOTO: Mediafax
Daniel Pancu a fost, la un moment dat, decarul naţionalei. FOTO: Mediafax

Euro 2016 ne-a arătat că tricolorii nu prea mai au „artişti“ în lot, acolo unde aproape toţi sunt distrugători. Din păcate, fotbalul românesc îşi ia adio de la un alt jucător spectaculos.

Moldova n-a oferit foarte mulţi fotbalişti valoroşi în comparaţie cu alte zone ale ţării şi, tocmai de aceea, Daniel Pancu e o specie rară. 

Născut la Iaşi, „Pancone“ şi-a început cariera la formaţia locală, Politehnica, însă e considerat un rapidist autentic, având în vedere că a adunat peste 240 de meciuri în tricoul bucureştenilor pentru care a punctat de 76 de ori. Cu Rapid, Pancu a cucerit şase trofee:

*Titlul: 1998-1999

*Cupa României: 1997-1998, 2001-2002, 2005-2006

*Supercupa României: 1999, 2002

Sezonul recent încheiat a fost bifat de jucătorul de 38 de ani la FC Voluntari, el punând umărul la salvarea echipei de la retrogradare.

Ajuns la 38 de ani însă, Pancu intenţionează să-şi pună ghetele în cui, după cum a mărturisit pentru Digi Sport.

„Nu mă mai întorc la Rapid“

„Sunt şanse puţine să continui pentru că am avut şi o problemă la genunchi. Nu mai avusesem de patru ani probleme, dar după meciul cu Petrolul s-a umflat genunchiul. Am făcut şi un RMN şi am probleme destul de grave. Va trebui să mă operez pe viitor. În afară de genunchi, fizic, fără probleme, aş mai fi putut continua cel puţin un an în Liga I, dacă nu chiar doi. Prefer însă să mă retrag eu în carapacea mea“, şi-a început Pancu discursul.

„Nu mă întorc la Rapid, m-am întors de prea multe ori la Rapid.  Deocamdată, cred că merit şi eu o perioadă de odihnă pentru că am 22-23 de ani de când am debutat la profesionişti, deci vom vedea. Mă văd continuând doar în fotbal pentru că nu mă pricep la altceva. O să am mai mult timp să merg şi la şcoala de antrenori. Preocupări o să am“, a adăugat jucătorul care a îmbrăcat de 27 de ori tricoul naţionalei, marcând nouă goluri.

În afara celor şase trofee cucerite cu Rapid, Pancu a luat un titlu (2002-2003) şi o Cupă a Turciei (2005-2006) cu Beşiktaş Istanbul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite