România, pedepsită dur de UEFA pentru rasismul suporterilor. Preţul mesajului „Un refugiat=Un atentat“, afişat la meciul de fotbal România-Serbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la peluza suporterilor români, la meciul România-Serbia FOTO Twitter.com/ultrastyle01
Imagine de la peluza suporterilor români, la meciul România-Serbia FOTO Twitter.com/ultrastyle01

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, joi, că a fost informată cu privire la decizia luată de Comisia de Disciplină a UEFA în urma raportului întocmit la partida România – Serbia, din 14 octombrie, de pe Arena Naţională.

Astfel, FRF a fost sancţionată cu plata a 73.000 de euro pentru scandările rasiste ale suporterilor, folosirea de materiale pirotehnice şi pătrunderea spectatorilor pe gazon.

În plus, următorul joc de pe teren propriu din Liga Naţiunilor, România – Lituania, din 17 noiembrie, de la Ploieşti, programat pe stadionul “Ilie Oană”, se va disputa cu porţile închise.

FRF va solicita motivarea deciziei UEFA, urmând să analizeze oportunitatea formulării unui recurs.

România a mai evoluat fără spectatori în grupa de Liga Naţiunilor în duelul cu Muntenegru de la Ploieşti, ca urmare a unei sancţiuni primite în preliminariile EURO 2016.

Un mesaj afişat de suporterii de la galerie la meciul România - Serbia, desfăşurat pe Arena Naţională din Bucureşti pe 14 octombrie a vizat problema refugiaţilor: "Un refugiat=Un atentat / Marxismul devine acceptat".

La acelaşi meci de pe Arena Naţională o parte a suporterilor, mai precis Peluza Sud Steaua, a scandat "Serbia, Kosovo, Serbia, Kosovo", cu trimitere la problema sensibilă a separării provinciei Kosovo de Serbia.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite