România-Finlanda 32-30. Tricolorii visează la Euro, dar se chinuie cu echipe din lumea a treia a handbalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a învins Finlanda cu 32-30, la Chiajna, în prima manşă a precalificărilor Campionatului European din 2016. Returul e programat sâmbătă, 5 aprilie, în deplasare.

România, care n-a mai participat la o ediţie a unui Campionat European de handbal masculin de 20 de ani, a avut un meci foarte greu în prima manşă a precalificărilor, împotriva Finlandei. Naţionala scandinavă, o formaţie din lumea a treia a handbalului, a venit la Chiajna cu speranţa că poate bate o echipă a României cu evoluţii oscilante în ultimul timp.

Iar nordicii au fost foarte aproape să-i încurce pe tricolori, jucând de la egal la egal cu ei până aproape de final, când elevii lui Eliodor Voica au pus două goluri avans faţă de finlandezi şi au câştigat partida cu 32-30.

Meciul retur e programat sâmbătă, în Finlanda, la Karjaa, dar avantajul de două goluri luat de tricolori după meciul tur este prea fragil pentru a putea considera România favorită la calificarea în preliminarii. 

România a avut o evoluţie la fel de modestă şi în faţa Ciprului, o altă naţională din lumea a treia a handbalului, care a fost foarte aproape să-i învingă pe tricolori în ianuarie, pe teren propriu, în preliminariile Campionatului Mondial. Până la urmă, România a bătut cu 31-30 Cipru şi s-a calificat la baraj, urmând ca în iunie să înfrunte Suedia, în dublă manşă, pentru un loc la turneul final din 2015.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite