România, părăsită de Halep şi cele mai bune jucătoare: Avem loturile pentru duelul cu Rusia la Fed Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România şi Rusia se vor înfrunta, la 7 şi 8 februarie, la Cluj, în barajul de Fed Cup care va trimite învingătoarea în turneul final de la Budapesta (14-19 aprilie).

La un an după ce a jucat o semifinală de Fed Cup cu Franţa, pierdută, dramatic, la Rouen, România a fost, pur şi simplu, părăsită de cele mai bune jucătoare pe care le are pentru această competiţie!

Simona Halep (3 WTA) a anunţat că nu va veni la lot în 2020, deoarece vrea să evolueze în circuitul feminin şi să meargă apoi, la Tokyo, pentru Jocurile Olimpice, în încercarea de a câştiga o medalie pentru România. Sorana Cîrstea (74 WTA) s-a retras de mult din echipa de Fed Cup – s-a zvonit că se afla în relaţii reci cu Simona Halep – şi, în fine, Irina Begu (105 WTA) a renunţat şi ea la Fed Cup, deoarece traversează o criză de formă şi vrea să-şi îmbunătăţească situaţia în clasamentul WTA.

Astfel, România a fost nevoită să apeleze la nişte jucătoare care vor avea şanse minime în duelurile cu adversarele lor din Rusia. Concret, căpitanul-nejucător, Florin Segărceanu le-a convocat pe Ana Bogdan (98 WTA), Irina Bara (160 WTA), Gabriela Ruse (183 WTA) şi Jaqueline Cristian (203 WTA).

E de remarcat faptul că, cu această ocazie, Bara, Ruse şi Cristian îşi vor face debutul în echipa de Fed Cup.

De partea cealaltă, Rusia se va baza pe un lot redutabil cu două sportive aflate în Top 30 WTA, după cum se poate vedea mai jos:

*Ekaterina Alexandrova (28 WTA)

*Anastasia Pavlyuchenkova (30 WTA)

*Veronika Kudermetova (40 WTA)

*Svetlana Kuzneţova (53 WTA)

*Anna Kalinskaya (109 WTA)

Ce a spus Florin Segărceanu?

*O să fie un meci foarte greu şi, din păcate, nu am putut să aducem la lot cele mai bune jucătoare. Pentru mine este o dezamăgire că nu avem cea mai bună echipă, dar trebuie să înţelegem că tenisul este, în primul rând, un sport individual, iar jucătoarele trebuie să-şi vadă de propriile interese, să-şi vadă de carieră şi să se menajeze.

*Pe de altă parte, avem acum un schimb de generaţii, pe care poate că îl făceam peste câţiva ani, şi mă bucur că o să putem testa o echipă mai tânără, cu jucătoare care au deja experienţă internaţională şi este momentul să arate ce pot la echipa naţională.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite