România - Norvegia, în pericol de anulare! Delegaţia nordică a fost oprită la Oslo!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meciul din etapa a 5-a a Ligii Naţiunilor, programat pentru duminică (ora 21.45, Pro TV, Arena Naţională) e în aer, după o situaţie extraordinară care a anulat plecarea norvegienilor spre Bucureşti.

UPDATE 17.17 - România - Norvegia se va juca, aşa cum era programat, după o şedinţă-fulger care a avut loc, la Oslo. Mai multe amănunte despre o situaţie extraordinară, aici!

--------------------------------------

ŞTIREA INIŢIALĂ

Norvegia e o ţară care a adoptat o politică extrem de dură, în încercarea de a combate pandemia. „Adevărul“ a scris, săptămâna trecută, că tocmai din acest motiv oraşul Trondheim poate pierde găzduirea Campionatului European de handbal feminin de luna viitoare! Dacă se va întâmpla aşa, întreg turneul final va fi mutat în Danemarca!

Până atunci, autorităţile de la Oslo au luat o decizie care, în multe ţări, ar fi de neconceput. Pe scurt, echipa naţională de fotbal n-a primit, astăzi, aprobarea pentru a zbura spre România! Asta deoarece norvegienii consideră că orice deplasare externă a primei reprezentative înseamnă un risc epidemiologic.

În acest moment, naţionala Norvegiei aşteaptă decizia Ministerului Sănătăţii pentru a vedea dacă poate decola spre Bucureşti pentru meciul de duminică! În caz contrar, aproape sigur, România va câştiga la masa verde, scor 3-0. Iar UEFA poate aplica o serie de sancţiuni federaţiei de la Oslo!

Această situaţie tensionată a stârnit deja reacţii, atât din partea lui Terje Svendsen (preşedintele Federaţiei de Fotbal din Norvegia), cât şi din partea Federaţiei Române de Fotbal. Potrivit Digi Sport, Svendsen a şi avertizat că, dacă Norvegia nu va veni la Bucureşti, va încălca regulamentele UEFA!

Ce a spus Terje Svendsen?

*Am cerut echipei să nu părăsească Norvegia până la alte ordine. Există interpretări diferite ale legislaţiei în vigoare. Dacă nu facem deplasarea, încălcăm regulile UEFA.

*Pierdem şansa de a câştiga grupa din Liga Naţiunilor şi a de ajunge într-o grupă valorică superioară care ne-ar avantaja la tragerea la sorţi pentru preliminariile Campionatului Mondial.

*De asemenea, vor fi şi repercusiuni financiare, iar UEFA nu va vedea cu ochi buni faptul că devenim primii care nu se prezintă la un meci.

Ce scrie în comunicatul Federaţiei Române de Fotbal?

*Delegaţia Norvegiei trebuia să decoleze astăzi spre România, urmând să aterizeze în această după-amiază la Bucureşti.

*Autorităţile naţionale din ţara nordică au decis însă să nu permită ieşirea jucătorilor şi staff-ului din ţară, în contextul situaţiei influenţate de pandemia COVID la lotul norvegian, a anunţat federaţia de la Oslo.

*Zborul lor de astăzi a fost anulat, delegaţia rămâne în ţară şi aşteaptă o nouă evaluare a situaţiei din partea autorităţilor, fiind în contact permanent şi cu UEFA.

*În aceste condiţii, conferinţa de presă şi antrenamentul oficial ale Norvegiei, programate azi, la Arena Naţională din Bucureşti, se anulează.

Clasament Liga Naţiunilor 

1. Austria 4 3 0 1 6-4 9

2. Norvegia 4 3 0 1 11-3 9

3. România 4 1 1 2 4-8 4

4. Irlanda de Nord 4 0 1 3 2-8 1

Programul echipelor naţionale din luna noiembrie

*11 noiembrie: România – Belarus 5-3 (amical) – Ilie Oană, Ploieşti

*15 noiembrie: România – Norvegia (Liga Naţiunilor) – 21.45, Arena Naţională, Bucureşti

*17 noiembrie: România U21 – Danemarca U21 (Preliminarii Euro 2021) – 20.30, Ilie Oană, Ploieşti

*18 noiembrie: Irlanda de Nord – România (Liga Naţiunilor) – 21.45, Windsor Park, Belfast

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite