România, misiune aproape îndeplinită: De ce locul 2 nu ni-l mai ia nimeni. Calculele grupei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirel Rădoi, selecţioner România
Mirel Rădoi, selecţioner România

România a urcat pe locul 2 în preliminariile Mondialului din 2022 şi e favorită să prindă barajul de calificare. Acolo însă va avea un alt selecţioner pe bancă.

Din cele zece grupe preliminare din zona europeană, cea în care se află România s-a dovedit a fi cea mai dezechilibrată! 

Practic, aici a existat Germania şi nişte naţionale de lumea a 3-a a fotbalului european, România, Macedonia de Nord, Islanda şi Armenia, care se bat între ele pentru locul 2, cel de baraj. Liechtenstein a fost condamnată la ultima poziţie, încă de la tragerea la sorţi. Acum, când s-au scurs opt din cele zece etape, această realitate e confirmată şi de configuraţia clasamentului. În nicio altă grupă nu există o diferenţă atât de mare de puncte între locurile 1 şi 2, opt. Nici măcar în grupa F, unde Danemarca are un bilanţ fabulos.

Suntem la mâna noastră

În aceste condiţii, Germania şi Danemarca au devenit primele naţionale calificate matematic la Mondialul din 2022, după gazda Qatar. În grupa noastră, miza ultimelor două runde va fi adjudecarea locului 2, iar aici România e favorită clară, având cel mai uşor program. 

Practic, cu două victorii, cu Islanda şi cu Liechtenstein, tricolorii sunt la baraj, indiferent de ce vor face restul echipelor din grupă. Inclusiv cu o remiză cu Islanda, acasă, România poate prinde locul 2, însă cu condiţia ca Armenia - Macedonia de Nord, în următoarea etapă, să se încheie egal, iar apoi noi să batem Liechtenstein. Doar o înfrângere acasă, cu Islanda, ne-ar încurca grav. Pentru că apoi am avea nevoie de o remiză în Armenia - Macedonia de Nord, plus o victorie la scor în Liechtenstein. S-ar ajunge astfel la un clasament în trei, între România, Macedonia de Nord şi Armenia, în care departajarea se va face în funcţie de golaveraj. 

CITEŞTE ŞI:

Rădoi e istorie: Cine poate veni în locul lui la naţională, după meciurile din noiembrie

Grupa J

1. Germania 8 7 0 1 23-3 21

2. România 8 4 1 3 11-8 13

3. Macedonia de Nord 8 3 3 2 15-10 12

4. Armenia 8 3 3 2 8-11 12

5. Islanda 8 2 2 4 11-15 8

6. Liechtenstein 8 0 1 7 2-23 1

*Se califică direct la turneul final câştigătoarea din fiecare grupă. Ocupantele locurilor secunde, zece la număr, alături de două naţionale venite din Liga Naţiunilor, vor merge la baraj. Aceste 12 echipe se vor lupta pentru ultimele 3 locuri disponibile pentru Europa la CM 2022.

Programul tricolorilor în grupa J

*11 noiembrie: România – Islanda

*14 noiembrie: Liechtenstein – România

Toate partidele vor fi live pe Pro TV şi Radio România Actualităţi.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite