România, meci colosal, astăzi, la Mondialul de handbal: Marea miză a duelului cu Suedia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Învinsă de Rusia în prima partidă din Grupa Principală II, naţionala feminină de handbal a ieşit definitiv din cursa pentru medalii. Totuşi, glumind amar, fetele au suferit un eşec care a avut şi un efect benefic.

Concret, prin succesul obţinut împotriva româncelor, naţionala pregătită de Martin Ambros şi-a asigurat prezenţa în Top 7 la Mondialul din Japonia. Ceea ce înseamnă că, de acum încolo, indiferent de ce va face la acest turneu final, România are asigurată prezenţa la turneele preolimpice. 

Când a început Mondialul, România avea nevoie de o clasare între primele 7 pentru a îndeplini acest obiectiv. Acum însă, având în vedere că Rusia, locul 2 la Euro 2018, şi-a asigurat şi ea prezenţa la „preolimpice“ prin rezultatul obţinut la Mondiale, Europa a mai câştigat un loc în turneele care pun la bătaie bilete pentru JO 2020. Acest loc revine României, locul 4 la Euro 2018. 

Totuşi, deşi avem deja asigurată participarea la „preolimpice“, ar fi de preferat să ajungem acolo, nu datorită clasării de la Euro 2018, ci prin prezenţa în Top 7 la acest Mondial. Astfel, România va fi plasată în urna a doua şi va avea o grupă mai accesibilă, cu o singură „colegă“ din Europa. În caz contrar, tricolorele vor nimeri într-o serie infernală, cu două naţionale europene printre adversare! Ceea ce va îngreuna mult calificarea la JO 2020, deoarece fiecare dintre cele trei grupe preolimpice (cu patru naţionale fiecare) pune la bătaie doar două bilete pentru Tokyo!  

În acest context, meciul de astăzi cu Suedia (ora 13.30) e crucial pentru o clasare în Top 7 la Mondialul din Japonia. De fapt, această partidă e ultima noastră şansă pentru îndepliniarea acestui obiectiv. România trebuie să învingă atât Suedia, cât şi Japonia şi să aştepte şi un pas greşit al nordicelor, în ultima etapă, cu Muntenegru. Astfel, România va prinde locul 4 în Grupa Principală II şi va ajunge la barajul pentru locul 7 în ierarhia finală a Mondialului.

Clasament
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite