România - Italia 0-2: Buzărnescu, învinsă după un duel halucinant! A ratat două mingi de meci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buzarnescu

După prima zi de meciuri la Cluj, Monica Niculescu şi fetele convocate de ea au nevoie de un miracol pentru a întoarce scorul şi a-şi asigura rămânerea în Grupa Mondială.

Vinerea neagră pentru echipa României de Fed Cup, competiţie denumită, între timp, „Billie Jean King Cup“. 

Rămasă fără vedetele ei, după cum „Adevărul“ a scris aici, căpitanul Monica Niculescu a fost nevoită să apeleze la nişte sportive ieşite din formă şi fără experienţă la acest nivel.

Din păcate, rezultatul s-a văzut pe teren, încă de vineri. Mai întâi, Irina Bara a cedat, fără drept de apel, cu Elisabetta Cocciaretto (20 de ani, 111 WTA), pentru ca apoi, Mihaela Buzărnescu să adauge încă un eşec la bilanţul ei catastrofal pentru România.

În primul set, Buzărnescu a ţinut pasul cu Martina Trevisan doar în primele patru game-uri: 2-2. De aici, adversara ei de 27 de ani a făcut furori, pentru a se impune cu 6-2, în 43 de minute.

Din fericire pentru Mihaela, ea a reuşit să se redreseze, în actul secund. Pe care l-a adjudecat, scor 6-2, în 42 de minute.

Buzărnescu a avut două mingi de meci la 5-4

Decisivul s-a jucat pe muchie de cuţit! Primele patru game-uri au însemnat patru break-uri: 2-2! Au urmat două game-uri pe serviciu, după care „Miki“ a trecut în frunte, 4-3, câştigând iarăşi pe serviciul adversarei. În game-ul următor, Buzărnescu a salvat trei mingi de break, dar, din păcate, şi-a pierdut serviciul, în cele din urmă: 4-4. Game-ul următor? Sufocant! Trevisan a avut două mingi de 5-4, dar Buzărnescu a rezistat, le-a anulat şi, spre lauda ei, a făcut încă un break pentru a trece ea în avantaj: 5-4! 

Buzărnescu şi-a adus apoi contribuţia la continuarea unui meci incredibil: a avut două mingi de meci, dar le-a ratat pe ambele! Şi a pierdut game-ul pe serviciul propriu! În loc să fie 6-4, game, set şi meci pentru jucătoarea din România, scorul a devenit egal: 5-5.

Cel de al 11-lea game a ridicat suspansul la cote fantastice! Trevisan a avut două mingi de 6-5, iar Buzărnescu a irosit primele patru mingi de break! A valorificat-o, în sfârşit, pe a cincea pentru a trece, iarăşi, în avantaj: 6-5.

Pauza de dinaintea game-ului al 12-lea s-a lungit un pic, întrucât, ambele sportive, epuizate după aproape trei ore de joc, au avut nevoie de masaj! Trevisan a fost însă cea care a solicitat intervenţia fizioterapeutului, înainte de a reveni pe terenul de joc. Strategia jucătoarei din Italia a dat roade, pentru că, în game-ul următor, s-a dus la 40-30 şi a valorificat mingea de break, 6-6, trimiţând partida în tiebreak. Aici, evoluţia scorului a fost în felul următor:

*1-0 Buzărnescu

*1-1

*2-1 Buzărnescu

*3-1 Buzărnescu 

*3-2 Buzărnescu

*3-3

*4-3 Trevisan

*5-3 Trevisan

*5-4 Trevisan

*5-5

*6-5 Trevisan (minge de meci)

*7-5 Trevisan

După trei ore şi şapte minute de joc, Martina Trevisan s-a impus cu 6-2, 2-6, 7-5, iar Italia mai are nevoie de un punct din meciurile de sâmbătă pentru a tranşa victoria în duelul cu România.

După eşecul de astăzi, Mihaela Buzărnescu rămâne fără victorie, în meciurile jucate pentru România, după cum se poate vedea mai jos:

*2021: 2-6, 6-2, 6-7 cu Trevisan (Italia)

*2019: 3-6, 3-6 cu Caroline Garcia (Franţa)

*2019: 4-6, 2-6 cu Siniakova (Cehia)

*2019: 1-6, 4-6 cu Pliskova (Cehia)

CITEŞTE ŞI:

România - Italia 0-2: Buzărnescu, distrusă. Cum şi-a descris suferinţa la interviul de după meci

10 break-uri au fost în cele 12 game-uri din setul decisiv al meciului Buzărnescu - Trevisan.      

ROMÂNIA

Irina Bara (132 WTA)

Mihaela Buzărnescu (137 WTA)

Gabriela Ruse (166 WTA)

Monica Niculescu (173 WTA)

ITALIA

Martina Trevisan (99 WTA)

Jasmine Paolini (104 WTA)

Elisabetta Cocciaretto (111 WTA)

Giulia Gatto-Monticone (169 WTA)

Bianca Turati (259 WTA)

După tragerea la sorţi de joi, s-a stabilit ordinea partidelor din weekend:

Vineri

*Irina Bara - Elisabetta Cocciaretto

1-6, 4-6

*Mihaela Buzărnescu - Martina Trevisan

2-6, 6-2, 6-7

Sâmbătă

*Irina Bara - Martina Trevisan, ora 14.00

*Mihaela Buzărnescu - Elisabetta Cocciaretto, ora 16.00

*Niculescu / Ruse - Paolini / Gatto-Monticone, ora 18.00

Digi Sport 2 va trasmite meciurile. Învingătoarea se decide după sistemul de cea mai bună echipă după cinci partide.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite