România îşi caută strategia fără Cristina Neagu: Martin Ambros a explicat ce trebuie să facă fetele pentru a lua bronzul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambros

România şi Olanda se vor întâlni, astăzi (ora 15.00, TVR 1), în finala mică a Campionatului European, într-o altă partidă în care tricolorele vor evolua fără omul lor numărul 1.

România a clacat în prima partidă disputată la acest European fără Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare din istoria competiţiei.

E clar că această pierdere a afectat puternic naţionala pregătită de Martin Ambros, însă spaniolul ştie ce trebuie să facă elevele sale, dacă vor să cucerească, astăzi, medalia de bronz. Într-un dialog cu Marius Huţu, trimisul prosport.ro la Paris, selecţionerul spaniol şi-a explicat strategia pentru confruntarea cu Olanda.

Ce a spus Martin Ambros?

*În meciul cu Rusia, pentru noi, fără Cristina (n.r. – Neagu), nu conta foarte mult atacul, ştiam însă că putem face un meci foarte bun în defensivă, că putem pune presiune pe ei, iar asta ne va da şi încrederea necesară pentru a juca atacul. N-am fost însă capabili să facem un joc foarte bun în apărare de fiecare dată, nici în prima repriză, nici în a doua. De aceea am fost mai mult dezamăgit, pentru că, în mod normal, depindem de apărare, desigur şi de adversarul pe care îl avem în faţă. M-am tot gândit la asta şi ar trebui să facem ceva extra pentru partida cu Olanda, pentru a corecta anumite lucruri.

*Ştim că suntem fără Cristina Neagu şi pentru partida cu Olanda, de aceea, defensiva e mult mai importantă şi cu această ocazie. Ştim şi ce poate face Cristina pentru echipă în momentele dificile. De aceea, spun din nou, trebuie să fim concentraţi tot timpul în apărare. Cu o defensivă foarte bună putem alerga, putem marca goluri uşoare, putem să le presăm şi poate aşa avem şi mai multe opţiuni în atac.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite