România învinge Cehia şi se califică, după 46 de ani şi pentru a doua oară în istorie, în semifinalele Fed Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a obţinut  calificarea în semifinalele Fed Cup după ce a câştigat meciul decisiv de dublu împotriva Cehiei şi scorul final a devenit 3-2 la general. Tricolorele" vor întâlni Franţa în penultima fază a competiţiei

Să ai ghinionul să te ciocneşti de Cehia în sferturile de finală Fed Cup este ca şi cum ai da peste Real Madrid în Liga Campionilor într-o faza incipientă a competiţiei. Cu 6 trofee câştigate în ultimi opt ani, sau mai exact 20 de victorii obţinute în ultimele 22 de meciuri disputate în Fed Cup, Cehia ar fi fost considerată favorită indiferent de adversarul care i-ar fi ieşit în cale. Lipsită însă de aportul celei mai în formă jucătoare a sa, Petra Kvitova, care şi-a luat o pauză după un început de sezon foarte aglomerat, în care a câştigat un titlu WTA şi a făcut finală la Australian Open, Cehia a părut pentru fetele noastre un munte care era posibil de urcat.

Favoritele şi-au respectat statului în prima zi a întâlnirii. După ce Karolina Pliskova (5 WTA) a învins-o, scor 6-1, 6-4, pe Mihaela Buzărnescu (29 WTA) în cel de al doilea meci al zilei a venit rândul Simonei Halep (3 WTA) să respecte calculele hârtiei şi să treacă fără emoţii, în doar puţin mai mult de o oră, de Katerina Siniaková (44 WTA), scor 6-4, 6-0

Halep, stelară, Buzărnescu, prăbuşire totală

Duminică, Halep a continuat să facă furori, trecând după o partidă formidabilă de Pliskova (6-4, 5-7, 6-4). Din păcate, din nou, Buzărnescu, fără victorie din luna august, s-a dovedit a fi veriga slabă din echipa României, pierzând, categoric, cu Siniakova, scor 4-6, 2-6. Calificarea s-a decis după confruntarea de dublu, un meci care a durat aproape 3 ore, dintre Irina Begu/Monica Niculescu şi  Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, încheiat cu victoria fetelor noastre cu 6-7 (2), 6-4, 6-4.

România, calificată pentru a doua oară în istorie în semifinalele Cupei Federaţiei, după ediţia din 1973, va întâlni Franţa, la Paris, în careul de aşi al competiţiei,  în timp ce Cehia va trebui să dispute un baraj pentru rămînerea în grupa mondială. Semifinalele şi meciurile de baraj sunt programate să se joace pe 20 şi 21 aprilie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite