România, înfrângeri pe bandă fără Neagu: Naţionala a ratat şi medalia de bronz. „Portocala“ ne-a stors la Paris

România, înfrângeri pe bandă fără Neagu: Naţionala a ratat şi medalia de bronz. „Portocala“ ne-a stors la Paris

Crina Pintea a făcut cel mai slab meci al ei la acest Euro, marcând un singur gol cu Olanda

Din momentul în care vedeta naţionalei s-a accidentat la finalul meciului cu Ungaria, tricolorele au înregistrat trei înfrângeri la rând şi, drept urmare, se vor întoarce acasă cu mâna goală. Echipa pregătită de Martin Ambros a cedat şi în finala mică, fiind învinsă de Olanda.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă un meci din semifinalele oricărei competiţii înseamnă bucurie şi entuziasm, în schimb, finala mică devine, de multe ori, o povară pentru ambele combatante.
 
Nici confruntarea Olanda – România de la Paris nu putea fi altfel, iar modul în care a debutat partida a demonstrat o lipsă mare de concentrare la ambele echipe, semn că dezamăgirea de la semifinale a lăsat urme adânci. De altfel, a fost nevoie de trei minute pentru deschiderea scorului, Olanda punctând prima pe tabela de marcaj.
 
România a avut nevoie chiar de şase minute pentru a înscrie, Laslo spargând gheaţa printr-o boltă de mare efect. După 11 minute, scorul era egal: 3-3. De aici însă, Olanda a pus piciorul pe acceleraţie, erorile comise de românce s-au înmulţit, iar scorul a luat proporţii. Aşa că, încă de la pauză, era clar că trupa lui Martin Ambros a scăpat meciul de sub control, Olanda conducând cu 15-8. Iar dacă adversarele n-ar fi ratat incredibil de mult, iar Dumanska n-ar fi avut o serie de intervenţii fabuloase, scorul putea fi şi mai dur! 
 
După pauză, jocul slab al României a continuat: În minutul 37, tabela arăta 16-8 pentru Olanda, în condiţiile în care tricolorele nu marcaseră de zece minute şi jumătate! Într-un final, Valentina Ardean-Elisei a înscris, punând capăt „secetei“: 16-9.
 
Imediat, româncele au scăpat de blocajul mental şi au punctat de trei ori la rând: 16-11 (min. 39). Olanda a cerut însă time-out şi a revenit la conducerea partidei: 21-15 (min. 46).
 
Având un avans uriaş, olandezele s-au mai relaxat, iar România s-a apropiat la trei golurI: 21-18 (min. 53). Din păcate, diferenţa n-a mai scăzut sub trei goluri, iar Olanda s-a impus cu 24-20.
 
*România: Ardean Elisei 6, Chiper 3, Geiger 2, Buceschi 2, Perianu 2, Laslo 2, Zamfirescu 2, Pintea 1.
 
*Olanda: Polman 7, Groot 5, Abbingh 4, Malestein 4, Van der Heijden 1, Bont 1,  Dulfer 1, Smits 1.
 
Toate rezultatele României la Campionatele Europene de handbal
 
2018 Franţa                               Locul 4
2016 Suedia                              Locul 5
2014 Ungaria/Croaţia                Locul 9
2012 Serbia                              Locul 10
2010 Danemarca/Norvegia       Locul 3
2008 Macedonia                       Locul 5
2006 Suedia                          Nu s-a calificat
2004 Ungaria                           Locul 7
2002 Danemarca                     Locul 7
2000 România                          Locul 4
1998 Olanda                             Locul 11
1996 Danemarca                      Locul 5
1994 Germania                         Locul 10
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: