România, înfiorător de slabă: Ce ne-a arătat eliminarea CFR-ului. Balint, oripilat! VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Şumudică, antrenor CFR Cluj
Marius Şumudică, antrenor CFR Cluj

Formaţia din Gruia a obţinut un egal mincinos, în turul cu Young Boys (1-1), şi a condus din minutul 4 al meciului retur. După care a mai oferit fotbal, vreo 10-12 minute, după deschiderea scorului, la Berna. Apoi, a fost călcată în picioare de campioana Elveţiei.

România a ajuns în lumea a 4-a fotbalului, după cum „Adevărul“ a explicat aici. Şi tot primim confirmări, în acest sens!

În luna iulie, am încheiat socotelile cu Conference League, în turul II preliminar. Adică, în faza în care au intrat în competiţie FCSB, CS U Craiova şi Sepsi. După această contraperformanţă colosală, România a intrat în clubul „select“ al ţărilor care au rămas fără echipe în Conference League, alături de Muntenegru, Moldova, Estonia, Gibraltar, San Marino, Armenia, Belarus, Lituania, Macedonia, Andorra şi Liechtenstein! Asta în timp ce ţări precum Kazahstan, Albania, Feroe şi Luxemburg au ajuns cu cluburile lor, în turul III preliminar.

Acum, odată cu eliminarea CFR-ului din preliminariile Ligii Campionilor - clujenii vor întâlni Steaua Roşie Belgrad în play-off-ul Ligii Europa - România se uită cu jind la ţări precum Ungaria, Bulgaria, Moldova sau Croaţia. Care au echipe în play-off-ul Ligii Campionilor. Şi rămân cu şanse la o calificare în grupele acestei competiţii. Adică, acolo unde România n-a mai fost din 2013 încoace!

Prestaţia groaznică a CFR-ului, marţi seară, la Berna, în returul cu Young Boys (1-3), l-a oripilat pe fostul internaţional, Gabi Balint (foto). Expertul Digi Sport a analizat eşecul campioanei României şi a lăsat de înţeles că Şumudică şi ai lui ar trebui să fie mulţumiţi că n-au luat mai multe goluri!

Balint

Ce a spus Gabi Balint?

*Din capul locului trebuie să spun: s-a văzut, clar, diferenţa de valoare, în ambele jocuri. Elveţienii au revenit, şi-au creat ocazii aproape la fiecare acţiune ofensivă. Mi-au plăcut mult, un 4-4-2 atât de frumos n-am mai văzut de mult. O echipă superbă, cred că are şanse mari să ajungă în Ligă. CFR slab, foarte slab, cu multe greşeli. 

*Jocul ăsta înghesuit în apărare, marchezi şi te retragi, nu mai reuşeşti să pui probleme din minutul 15-20 în ambele meciuri... Atât putem, probabil, asta e diferenţa. Nu poate fi vorba de o întâmplare când vezi două meciuri aproape identice. Diferenţa între cele două echipe e destul de mare!

*Retragerea asta deliberată în defensivă, să-i aduci tot timpul peste tine... aici se vede diferenţa de valoare. Când tu ai mingea, nu faci nimic, adversarul îţi provoacă în continuu probleme. Dacă era 6-1, 7-1, nu spuneam că s-au marcat multe goluri. Aşa mi s-a părut, cu atâta uşurinţă ajungeau în careul advers... şi fizic mi s-au părut mult peste CFR. Clar!

VEZI REZUMATUL MECIULUI YOUNG BOYS - CFR CLUJ

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite